Kılıçdaroğlu: FETÖ devlete sızmadı, yerleştirildi

İlki Taksim'de yapılmıştı, ikinci buluşma için adres bu kez İzmir'di. Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nde konuşan CHP lideri darbeye de diktaya da karşı olduklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısıyla düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu demokrasi ve laiklik üzerinde durdu, 'Cumhuriyet'in kurucu değerleriyle oynamayın' dedi.

Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin cumhuriyete ve demokrasiye karşı yapıldığını belirterek, “Her türlü darbe ve diktaya karşı durduk, karşı durmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Hükümetten gelen “FETÖ devlete sızmış” açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildiler. FETÖ, halkı sindirmek için yargıyı sopa olarak kullandı” diye konuştu.

Camiye, kışlaya ve adliyeye siyasetin girmesini istemediklerini belirten CHP lideri, laikliğin önemine vurgu yaptı.

Darbe girişimine katılan askerlerin yanı sıra er ve erbaşları linç edenlerin de yargılanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, hükümete OHAL’i suistimal etmeme uyarısında bulundu: “Darbe girişimine karşı parlamentoda OHAL kararı alındı. Ama hiç kimse Anayasa’yı çiğneyip OHAL’i kendi emelleri için kullanmasın.”

Kılıçdaroğlu, Taksim mitinginde okuduğu 'Manifestosu‘yu tekrar okuyarak, madde madde meydanda toplananların oyuna sundu.

Mitinge Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri ve Emek Partisi de katıldı.