Kılıçdaroğlu: Gençler, oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz

Aydın'da gençlere seslenen cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için de kime oy vereceğinizi benden iyi biliyorsunuz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da Atatürk Kent Meydanı'nda miting düzenledi.

Gençlere sandığa gitme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için de kime oy vereceğinizi benden iyi biliyorsunuz. Söz veriyorum size özgürlüğü getireceğim. En rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

'BÜYÜK SIKINTILARINIZ VAR AMA TAMAMININ ÇÖZÜMÜ MEVCUT'

"Değişime hazır mıyız? Siz değişime hazırsanız Bay Kemal de değişime hazır. Unutmayın beraber değiştireceğiz. Bu ülkeye huzuru, bereketi, kardeşliği hep beraber birlikte getireceğiz. Bu ülkeye baharı, bütün güzellikleri bu ülkeye getireceğiz. Biliyorum büyük sıkıntılarınız var. Dertleriniz var biliyorum. Evlatlarınız işsiz biliyorum. Çiftçiler verdiği emeğin karşılığını alamıyor biliyorum. Alın terinin karşılığını alamıyor biliyorum. Mutfaklarda yangın var biliyorum. Devletin iyi yönetilmediğini biliyorum. Devlete çöreklenenlerin devletin bütün kaynaklarını tükettiklerini biliyorum. Ama tamamının çözümü var."

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda miting düzenledi. (Fotoğraflar: CHP)

'ÇÖZÜMÜN ANAHTARI SİZDE'

"Çözümün anahtarı sizde. Beraber, birlikte çözeceğiz. Şunu kastediyorum: Mayıs’ın 14’ünde bir bahar havası içinde, dostlarımızla, arkadaşlarımıza, yakınlarımızla hele özellikle de geçen dönemde AK Parti’ye veya MHP’ye oy veren bir kardeşimizi ikna edip birlikte sandığa giderseniz ve oyunuzu Millet İttifakı’ndan yana kullanırsanız en büyük başarıyı yakalamış olacağız. Beraber yakalamış olacağız. Bunun sözünü istiyorum."

'ESNAF BAKANLIĞI KURACAĞIZ'

Bir, hiçbir çiftçi, üretici asla zarar etmeyecek. Hakkı, hukuku, adaleti teslim edeceğim. Süt üreticisi asla zarar etmeyecek. Dışarıdan süt tozu asla gelmeyecek. Kendimiz üreteceğiz kendimiz kazanacağız. Fazlası varsa dünyaya satacağız. Hiçbir esnaf sıkıntıya girmeyecek. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnaf diyor ki 'Biz sahipsiziz'. Sizin sahibiniz, hakkınızı, hukukunuzu koruyan var. Onun adı Bay Kemal. Asla unutmayın orta direği güçlü kılacağız."

'ÇİFTÇİNİN VE ESNAFIN BORÇ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ'

"Çiftçinin ve esnafın bankalardan, Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden, Tarım Kredi Kooperatifi’nden aldıkları borçların faizleri sileceğiz. Anaparayı da makul taksite bağlayacağız. Ben bunu söyleyince 'Bay Kemal parayı nereden bulacak' diyorlar. Sen beşli çetelere çalışıyorsun, Bay Kemal de vatandaşa çalışıyor. Sizin için harcayacağım o paraları."

'2015 SÖYLEDİĞİM SÖZÜ ŞİMDİ TUTUYORUM'

Emeklinin birisine el avuç açmayacak noktaya gelmesi lazım. Dedim ki en azından Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer asgari ücret ikramiye verelim. Vermediler. İtiraz ettiler sonra 1000 lira verdiler. Seçim geldi 1000 lira daha verdiler. Ama 2015’te söylediğim sözü şimdi de tutuyorum. Emekli, Kurban Bayramı’nda gidip aylığını çektiğinde 15 bin liralık ikramiyeyi orada görecek. Anasının ak sütü kadar helal para."

'GENÇLER EN RAHAT BAY KEMAL’İ ELEŞTİRECEK'

"Gençler iyi misiniz? Sandığa gidip oy kullanacak mısınız? Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için de kime oy vereceğinizi benden iyi biliyorsunuz. Size söz veriyorum: Size özgürlüğü getireceğim, huzuru getireceğim. Bir tweet attığınızda anneniz babanız uyarıyor. Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim ki en rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz. Sonuna kadar eleştireceksiniz, kimse kılınıza bile dokunmayacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğim."

'KÖYÜ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

Kapanan bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Atama bekleyen öğretmenler var. Köylerde okulları kapattılar. Niye kapatıyorlar? Açacağız tamamını. Köyde sadece öğretmen olmayacak aynı zamanda ziraat mühendisi, teknisyeni olacak. Toprak analizleri yapacak. Besicilik yapılıyorsa veteriner hekim olacak. Bütün bunların hepsi olacak. Köy, gerçekten şehrin bir parçası olacak. Köyü yeniden ayağa kaldıracağız. Güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz."

'SURİYELİ, AFGAN KARDEŞLERİMİZİN TAMAMINI ÜLKELERİNE YOLLAYACAĞIZ'

"Bay Kemal söz verdi. Bay Kemal sözünden dönmez. En geç 2 yıl içerisinde Suriyeli kardeşlerimizin tamamını, Afgan kardeşlerimizin tamamını kendi ülkelerine yollayacağız. Kendi ülkemizde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz."

'HİÇBİR UYUŞTURUCU BARONU TÜRKİYE TOPRAKLARINDA CİRİT ATMAYACAK'

"Yine aynı şekilde Bay Kemal’in sözü var. Bu ülkede uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Hiçbir uyuşturucu baronu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında cirit atmayacak. Gencecik evlatlarımızı zehirlemeyecek. Bunun mücadelesini yapacağım."

'BEŞLİ ÇETELERİN PARALARININ SON KURUŞUNA KADAR GETİRECEĞİM'

"Beşli çeteler var ya benimle uğraşıyorlar. Acaba Kılıçdaroğlu nasıl olur da cumhurbaşkanı adayı olmaz diye aylarca uğraştılar. Beşli çetelerin dışarıya götürdükleri paraları gayet iyi biliyorum. Hangi bankalara yatırdıklarını biliyorum. Nerelerde gayrimenkul aldıklarını biliyorum. Tamamını son kuruşuna kadar getireceğim, 85 milyon için harcayacağım."

'PARTİ MEMURU GİBİ HAREKET EDEN MEMURU ORADAN ÇEKİP ALACAĞIZ'

"Onlar diyorlar ki acaba nasıl getirecek? Bu kardeşiniz 27 buçuk yıl devlette çalıştı. Çok sayıda başbakanla çalıştı. Devletin nasıl yönetildiğini biliyorum. Devlet adaletle, liyakatle, ahlakla yönetilir. Devlet, parti değildir. Bunlar devleti, parti devleti haline getirdiler. Valisi, kaymakamı bunlar için çalışıyor. Aydın’dan sesleniyorum: Siz devletin valisisiniz, siz devletin kaymakamısınız. Eğer siz, bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız her birinizin hesabını soracağım. Tabii oldukları kanunun adı Devlet Memurları Kanunudur. Adı üstünde parti memurları kanunu değil, devlet memurları kanunu. Devlet memuru, hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri var. Ama bir devlet memuru parti, memuru gibi hareket ediyorsa o devlet memuru değildir. Onu oradan çekip alacağız. Devlet memuru görevini yapacağız. Hangi görüşten olursa olsun devlet memurlarına saygım var."

'YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİZ'

"Anneler size de sözüm. Hayatın acısını çeken sizlersiniz. Benim sözüm var aile destekleri sigortasını getireceğim. Bu topraklarda hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Hiçbir aile devlet nerede demeyecek. Her ailenin en az bir asgari ücret kadar geliri olacak. Dolayısıyla bu bankada kadının hesabına yatacak. Kadın gidecek işçi gibi, memur gibi parasını çekecek. Yoksulluğu bitireceğiz bu topraklarda. Beslenme çantası uygulamasına da son vereceğiz. Çocuk okula gidecek arkadaşlarıyla beraber suyunu, sütünü içecek yemeğini yiyecek eve karnı tok gelecek. Bütün arkadaşlar aynı yemeği yiyecek. Sarayın beslemeleri var. Dört yerden, beş yerden aylık alıyorlar. O düzeni de bitireceğim. O saltanatı bitireceğim."

'KADINLAR VE GENÇLER BİR TARİH YAZACAK'

"Gençler ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve demokrasiyi getirecek. En büyük güvencemiz gençler ve bu ülkenin kadınları. Kadınlar ve gençler bir tarih yazacak."

'AVANTADAN PARA ALANLAR, ONLAR KAPININ ÖNÜNE KOYULACAK'

"Bütün Türkiye’de herkes çalışacak herkes üretecek. Avantadan para alanlar, onlar kapının önüne koyulacak. Onlara asla ve asla ödün vermeyeceğim. İnanın bu ülkeye baharı getireceğim."

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Sandıklara sahip çıkacağız. Türkiye’deki bütün sandıklarda güvenin bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Seçime gideceğiz, sandıklarda görevlimiz olacak. Sizler de vatandaş olarak okulların önünde bekleyeceksiniz. Orada birer avukat da olacak. Bir sorun çıktığında gönüllü avukata gideceksiniz. Dolayısıyla sakın ola ki şöyle düşünmeyin: 'Efendim oylar çalınıyor. Gitmesek de olmaz'. Gideceğiz oyumuzun birini bile çaldırmayacağız. Asla ve asla adaletsizliğe izin veremeyeceğiz. Biz de sabaha kadar bekleyeceğiz, siz de bekleyin. Mücadele edeceğiz, kazanacağız, ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız. Hiç kimse şah değil hiç kimse padişah değil. Hepimiz halkız, halk."

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'yla birlikte Kütahya'da düzenlenen mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu, mitingdeki konuşmasında şunları söyledi:

'MÜLAKAT BİTECEK'

"Gençler bir, kesinlikle KPSS’de mülakat bitecek. Neyi kazandıysanız atamanız yapılacak. Bu konuda söz. 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Köylerde çalışan bütün gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece hiçbir kadın, bir başka kişiye muhtaç olmayacak. Dolayısıyla bu topraklarda hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzeni getireceğiz."

'KÜTAHYA ÇİNİCİLİKTE BİR MARKA VE BU MARKANIN BÜYÜMESİ LAZIM'

"Kütahya kadim bir şehrimiz. Çinicilik konusunda dünya çapında bir markası var. Bu markanın büyümesi lazım. Bu markanın dünyanın her tarafında bilinmesi ve öğrenilmesi lazım. Kütahya kadim bir şehir ama Milli Kurtuluş Savaşı’na imza atan bir şehir. Dumlupınar Meydan Savaşı'nın zaferinin onurunu yaşayan bir Kütahya’da olmaktan son derece mutluyum."

'ADALET SADECE MAHKEME SALONLARINDA OLMAZ'

"Adaletin olmadığı bir toplumda huzur olmaz. Devletin dini adalettir. Adalet, sadece mahkeme salonlarında değil bir çocuk bir yıldır işsizse adaletsizlik var demektir. O nedenle adaleti sadece mahkeme salonlarında değil her yerde sağlayacağız. Bir ailenin elektriği kesilmişse 85 milyonun elektriği kesilmiş demektir. Üretiyoruz, çalışıyoruz, alın teri döküyoruz herkes kazanacak."

'SARAY MERAKIM YOK, SİZDEN BİRİYİM'

"Benim saraylarda oturmak gibi bir merakım yok ve hiç gitmeyeceğim saraylara. Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gideceğim ve orada oturacağım. Ben onlar gibi değilim. Ben sizden birisiyim. Benim rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Büyük ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Dolayısıyla rahmetli babamın 7 çocuğuna bayramda ayakkabı aldığını hiç görmedim. Parası ne kadar varsa bir çocuğuna, üç çocuğuna ayakkabı alırdı. Sizler gibi yaşıyorum. Mutfağımı da zaten aşağı yukarı biliyorsunuz. Sizler gibi yaşamadıkça, sizin derdinize ortak olmadıkça bu memleketin sorunları çözülmez."

'TAŞ ATANLAR ASLINDA KORKULARINDAN ATIYORLAR'

"Taş atan eller değil, kalp yapan eller kazanacak diyorsunuz. Taş atanlar aslında korkularından atıyorlar. Yiğit adamlar taş atmazlar. Varsa bir farklı düşünce, yiğit adam çıkar karşıma dünya kadar televizyonu var. Oturur tartışırız. Bay Kemal’in önüne çıkmak için kul hakkı yememek lazım. Bay Kemal ile tartışmak için yolsuzluk yapmamak lazım. Araştırıyorlar. Bir şey bulabilir miyiz diye? Yemezler, bulamazlar."

'POLİS İNTİHARLARINI BİLİYORUM, POLİSLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ'

"Burada bizim güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımız var. Onlara da her zaman şükran borçluyuz. Günün 12,13 ,14 saati nöbet tutarlar. Dolayısıyla onların da dünya kadar sorunları var. Polis intiharlarını biliyorum. Onların da sorunlarını çözeceğiz göreceksiniz. Çünkü, polis dediğiniz kişi, devlet demektir. Onları da sorunlardan arındıracağız."

'DEVLET TAŞERON ÇALIŞTIRMAZ'

"Taşeron işçiler var. Hiç meraklanmayın bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Devlet taşeron çalıştırmaz. Öyle ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen… Bu da olmaz. Öğretmen, öğretmendir. Başımızın üstünde yeri vardır. Her öğretmene bu toplumun saygı duyması lazım." (HABER MERKEZİ)