Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' için Diyarbakır'da

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2 defa ertelenen 'helalleşme' ziyareti için Diyarbakır'da. Yüzlerce kişinin karşıladığı Kılıçdaroğlu ilk olarak HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Abone ol

DİYARBAKIR- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “helalleşme buluşmaları” programı için Diyarbakır’a geldi.

CHP Diyarbakır il örgütü Kılıçdaroğlu’nu havaalanında “Hak, hukuk, adalet” sloganı ve davul zurnayla karşıladı. Mazot zamlarını protesto eden çiftçiler de traktörleriyle havaalanı önündeydi. 

Kılıçdaroğlu’nu havaalanında bekleyenler konvoy oluşturarak kalacağı otele gitti. CHP lideri ise otele geçmeden önce Öğretmenevi’ne giderek, gündüz HDP il binasının önünde oturma eylemi yapan ailelerle görüştü. Kılıçdaroğlu’nun programında belirtilmeyen bu görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

Diyarbakır’daki ilk ziyaretini Öğretmenevi’nde gerçekleştirdikten sonra kalacağı otele geçen Kemal Kılıçdaroğlu burada partililer tarafından sloganlar ve halaylarla karşılandı.

BAŞAK DEMİRAŞ İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelmek için program yapmış ancak hava muhalefeti nedeniyle programını ertelemek zorunda kalmıştı.
Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile buluşacak ve merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun, Diyarbakır programında belirtilmese de HDP eski Eş Genel Başkanı Başak Demirtaş ile özel bir görüşme yapması da bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, Tahir Elçi Vakfı’nda Türkan Elçi ile görüşecek.