Kılıçdaroğlu: İnsan değiller!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk ve ailesi hakkındaki programlara sert tepki...

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TVNet'te yayınlanan 'Derin Tarih' isimli programdaki Atatürk ve ailesi ile ilgili ifadelere tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı programla ilgili, "Gazi Mustafa Kemal'in annesini karalayanlar insan değil. Bunlar onursuz. Hain lafı bile az kalır bunlara" diyen Kılıçdaroğlu, "İnsan onuru ve şerefiyle insandır. Onur ve şeref yoksunu insanlara insan denmez zaten. Oturmuşlar televizyon kanallarının başında Gazi Mustafa Kemal'i, annesini, Afet İnan'ı kötülüyorlar. Ne söylenebilir bunlara, nasıl yaratıklar bunlar" ifadesini kullandı.

‘Derin Tarih’ isimli programda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Çankaya’nın nikahsız First Lady’si” denmişti.

Kılıçdaroğlu'nun 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anarak başladığı konuşmasından satırbaşları şöyle:

İNSANLARI İÇİN ÇALIŞTILAR: 6 Mayıs Hıdrellez'in gelişi aynı zaman Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği gündür. Onlar kendi ülkeleri için ve kendi insanları için çalıştılar. Bu cennet ülkede herkes huzur içinde yaşasın diye. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmek için mücadele ettiler ama idam edildiler. Onlar bizim gönlümüzün kahramanlarıdır. Onları saygı ile anıyoruz.

DÜŞMANLARI BİLE ADAY GÖSTERDİ: Tarihe not düşen zamanlar vardır. Tarihe not düşen kişiler vardır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları, tarihe not düşen ve tarihe iz bırakan komutanlar vardır. Bunlardan biri de hepinizin bildiği üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bütün hayatı savaşta geçti, bütün hayatı. Öldüğünde bütün mal varlığını Türkiye Cumhuriyeti'ne bıraktı. Bütün dünya kendisine saygı duydu. Düşmanları bile onu Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiler. savaştığı ülkenin bayrağını yerden kaldırarak bir ülkenin onuruna nasıl saygı gösterilmesi gerektiğini bütün dünyaya anlattı. Bu kadar onur duyduğumuz bir insan. Bir televizyon kanalında Gazi Mustafa Kemal hakkında yapılan her türlü çirkefliği, hakaretleri içime sindiremiyorum. "Derin Tarih"miş. Derinliği kafalarının derinliğinden kaynaklanan onursuz insanların çıkıp Gazi Mustafa Kemal'i, Afet İnan'ı, Gazi Mustafa Kemal'in annesini karalayanlar insan değil. Bunlar onursuz. Hain lafı bile az kalır bunlara. İnsan onuru ve şerefiyle insandır. Onur ve şeref yoksunu insanlara insan denmez zaten. Oturmuşlar televizyon kanallarının başında Gazi Mustafa Kemal'i, annesini, Afet İnan'ı kötülüyorlar. Ne söylenebilir bunlara, nasıl yaratıklar bunlar.

İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR: İktidar olanlar işsizliği bütün kötülüklerin anası olduğunu biliyorlar mı? Ankara'da oturan beyler çocuklarına iş aramıyorlar.

YSK'DAKİ ÇETE KUMPAS KURDU: İnsanlar sandığa gittiler. Oylarını kullandılar, hayır çıktığını görünce YSK'daki çete bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Kim olursanız olun, bunun hesabını soracağım.