Kılıçdaroğlu: İstanbul'da direnç var aşılacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yenilenmesini istediği İstanbul seçimleriyle ilgili, "Demokrasilerde kazanmak kadar kaybetmek de var. İstanbul’da şu anda bir direnç var ve bunlar elbette aşılacak” dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı öğrencileri ve İLEF öğrencilerinden oluşan bir grubu kabul etti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik “Adımını Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne attırmayın ” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Elbette gideceğim, niye gitmeyeyim, Mansur beyi kutlayacağım tabii” dedi.

Kılıçdaroğlu, Soylu’nun "ağzına gelen her şeyi rahatlıkla konuştuğunu" belirterek “freni patlamış kamyon gibi” olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Benim gidip gitmemem onun iznine bağlı değil. Orası bir kamu kurumu. Dolayısıyla ben İçişleri Bakanlığı'na da gidebilirim, niye gitmeyeyim. ‘Kılıçdaroğlu hiçbir yere gidemez’ diye bir yasa çıkaracaklar mı bilemiyorum” diye konuştu.

'İKTİDAR PARTİSİ SEÇİMLERDE KAYBETTİ'

Kılıçdaroğlu, "Baharı yaşıyor muyuz gençler” diyerek geldiği salonda İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki sürece ilişkin "Demokrasilerde kazanmak kadar kaybetmek de var. İktidar partisi İstanbul’da yerel seçimlerde kaybetti, bunu görüyoruz artık. Ankara, Mersin, Adana, Antalya, bazı yerlerde kaybetti ve bunlar bilinen gerçekler fakat İstanbul’da şu anda bir direnç var ve bunlar elbette aşılacak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim öncesi Ankara Karapürçek'te yaptığı bir toplantıda, "CHP'li bir belediyenin bir kabus oluşturacağını düşünüyorum. Siz görün ondan sonra neler yapıyorlar. Ellerine geçirince memleketimizin, milletimizin, Ankara’mızın kazanımlarını nasıl yok ediyorlar, nasıl şımarıyorlar ve nasıl milletten hınç almak için türlü türlü senaryolar uyguluyorlar. Sizden bir tek şey isterim; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Kılıçdaroğlu’nun adımını attırmayın" demişti. (Kaynak: Görünüm Gazetesi)