Kılıçdaroğlu: İstanbul'u kazanacağız, adım gibi eminim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, basın toplantısında Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da kazanmış durumda olduğunu söyledi ve sandıkların terk edilmemesi çağrısında bulundu. Daha sonra, Ankara'da parti merkezinde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "48 saat uyumak yok. Adım gibi eminim İstanbul'u kazancağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak saat 23.45'te kameraların karşısına çıktı. Kılıçdaroğlu şunları söyeldi: "Bugüne kadar çok sayıda seçim yaşadık ama ilk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. Bütün baskılara rağmen, iftira kampanyalarına rağmen halk demokrasiden yana tavrını koydu. Dünyanın bütün demokratları da bu tavırdan dolayı rahatlamışlardır. İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Başabakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış birinin daha elinde veri olmadan, yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını Binali Bey'e yakıştıramadım. Biz bütün verilere bakıyoruz. Kavgasız, dövüşsüz bir ortamda bunların gerçekleşmesini istiyoruz."

'SANDIKLARI TERK ETMEYİN'

İstanbul'daki bütün arkadaşlarıma, örgütteki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum. 48 saat kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları mutlaka sizin yanınızda tutulacak. Göreceksiniz. İstanbul'a da bahar gelecek. Bütün iftira kampanyalarına rağmen bir başarı elde ediyoruz. Bizim başarımızı 81 milyonun başarısı olarak görüyoruz. Bunu zafer olarak telaffuz etmiyoruz. Zafer değil. Demokratik açıdan da insani açıdan da yapılan bu seçim ve bu seçimden elde edilen başarı dünya açısından da memnuniyetle karşılanacaktır, Türkiye'de demokrasi kazanıyor diye. Ankara'yı kazandık, Adana'yı, Antalya'yı, Mersin'i, Artvin'i, Ardahan'ı, Bolu'yu, Bilecik'i kazandık."

'48 SAAT UYUMAK YOK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 00.30 sıralarında da Ankara'da parti merkezinde coşkulu bir kalabalığa hitap etti: "Adım adım takip ediyoruz. MYK üyelerinin tamammını gönderdik. İstanbul'daki örgütüme seslendim. 48 saat uyumak yok. Sandıklarda bekleyeceğiz. İstanbul'a da baharı getireceğiz Ekrem Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız. Adım gibi eminim İstanbul'u kazancağız. Destan yazacağız destan! Mansur başkanı dinlediniz. Verdiği sözler var, yerine getireceğim diyor. Biz Türkiye kazandı diyoruz. Mansur başkana oy vermeyenler de bir süre sonra diyecekler ki, 'İyi ki Mansur başkan kazandı, çünkü Ankara kazandı'. Biz bu zaferi halkın zaferi olarak kabul ediyoruz." (HABER MERKEZİ)