Kılıçdaroğlu, Yenikapı mitingine katılacak

OHAL kapsamındaki eleştirileri dikkate alınmadığı gerekçesiyle Yenikapı'daki mitinge katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu karar değiştirdi. Bugün toplanan CHP MYK'nın ardından Kılıçdaroğlu'nun mitinge gideceği açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Darbe girişimini protesto amacıyla 7 Ağustos Pazar Günü Yenikapı'da düzenlenecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı.

CHP yönetimi, İstanbul Yenikapı'da bu pazar yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne daveti değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan sözcü Selin Sayek Böke, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitingine katılacağını duyurdu. Böke, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Yenikapı'ya geleceğini bildireceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı toplantıda OHAL konusunda ilettiği çekinceler dikkate alınmadığı gerekçesiyle mitinge katılmama kararı almıştı. Ancak, CHP mitinge bir heyet göndereceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ikinci kez mitinge katılım çağrısı yapmıştı. Başbakan Binali Yıldırım da dün telefonla aradığı Kılıçdaroğlu'na aynı yöndeki talebini yinelemişti.