Kılıçdaroğlu’na PM’de istifa çağrısı

CHP Parti Meclisi toplantısında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un disiplin sevki görüşüldü. Toplantıda, bir üye Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet ederken, başka bir üye Genel Merkez önündeki eşekli eylemi hatırlatarak "ihraç talebinin çok ağır" olduğunu söyledi.

Abone ol

ANKARA - CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un kesin ihraç talebiyle disipline sevkinin görüşüldüğü Olağanüstü Parti Meclisi (PM) toplantısı tartışmalara yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, bir PM üyesi Erol’un 41 yıl sonra Elazığ’dan seçilen ilk CHP Milletvekili olduğuna dikkat çekti, ne kampanya sürecinde destek verildiğini ne de seçildikten sonra tebrik edildiğini söyledi. Talep edilen cezanın çok ağır olduğu belirtilirken, daha önce yapılmış bazı eylemler de böyle bir süreç işletilmediğine dikkat çekildi.

Parti Meclisi’nde hatırlatılan eylemler arasında CHP Genel Merkezi önünde "eşekli eylem" de vardı. Bir grup partili 2014 yılında belediye başkan adayı tercihini genel merkez önüne canlı eşek götürerek protesto etmişti. Bu eylemler hatırlatılarak ihraç talebinin çok ağır ve hukuki olmadığı söylendi.

İSTİFA RESTİ

Bu arada son CHP kongresinde Gürsel Erol’la yumruklu bir kavga yaşadığı iddia edilen bir grup başkanvekili söz alarak, “Gürsel Erol’un kendisine fiziki saldırıda bulunduğunu" söyledi. İhraç edilmezse istifa edeceğini belirtti.

İstifa çağrısı yapan CHP milletvekili Gürsel Erol'a ihraç talebi

KILIÇDAROĞLU’NUN YÜZÜNE İSTİFA ÇAĞRILARI

Bu arada PM toplantısında seçim sonuçlarıyla ilgili çok sayıda değerlendirme yapıldı. Milletvekili aday listesinde yer almayan bir PM üyesi seçim sonrası parti yönetimini eleştirdiği mesajları tek tek kürsüden okuyarak, “Bu mesajlarda istifa çağrısı yok ama 10 yıldır siz ve kadronuzun yönetim anlayışı mutlaka değişmeli” dedi.

Bir başka Parti Meclisi Üyesi de “Bir iyilik yapmanız için istifa etmeniz gerek. Bu yönetim değişmeli” dedi.

16 RET OYU VERİLDİ

Kılıçdaroğlu’nun dinlediği eleştirilerin ardından oylama yapıldı. Edinilen bilgiye göre 60 kişilik PM’de ihraç talebiyle disipline sevk talebine 16 kişi ret cevabı verdi.