Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye jest: Kumbaracıbaşı'nın cenazesinde ön sıraya davet etti

Onur Kumbaracıbaşı'nın cenazesi bugün TBMM'de düzenlenen törenle defnedildi. Törende Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yi ön sıraya davet etti.

Abone ol

DUVAR - Eski Bayındırlık ve Devlet Bakanı olan ve CHP'den geçmişte Kocaeli ve Hatay milletvekilliği yapan Onur Kumbaracıbaşı (83), TBMM’de düzenlenen resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. 

Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde vefat eden Onur Kumbaracıbaşı’nın cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekilleri Haydar Akar ve Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Engin Özkoç, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Eski Dışişleri Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Adnan Keskin, ailesi, eski mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Tören alanına gelen Kılıçdaroğlu ve o sırada yerini alıp bekleyen MHP lideri Bahçeli birbirlerine baş selamı verdi. Salı günü düzenlenen grup toplantılarında elektrik zamları nedeniyle birbirlerini eleştiren iki liderin arasında Celal Adan yer aldı. Törende Onur Kumbaracıbaşı’nın özgeçmişi okundu, dua edildi. Tören bitiminde Onur Kumbaracıbaşı’nın ailesi taziyeleri kabul etti.

ÖN SIRAYA DAVET ETTİ

ANKA'nın haberine göre tören bitiminde taziye kabulünden önce yapılan kısa yürüyüş sırasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Adnan Keskin arka sırada kalan Devlet Bahçeli’yi ön sıraya gelmesi için davet etti. Kumbaracıbaşı'nın naaşı, Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Cebeci Mezarlığı’nda defnedildi.

Onur Kumbaracıbaşı Ankara’da 1939’da doğdu. Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede doktora derecesi aldı. DPT Uzmanlığı, AİTİA Başkanlığı, Serbest Danışmanlık, 18. ve 20. dönem Kocaeli, 19. dönem Hatay Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği ve Fakülte Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde CHP Beşiktaş Belediye Meclis üyesi seçildi. Evli ve iki çocuk babasıydı. (HABER MERKEZİ)