Kılıçdaroğlu'ndan ikinci ekonomi videosu: Yatırım parası da var, şampiyonlar ligi kaynağımız da

Ekonomi vaatlerini anlattığı videoların ikincisini yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Yatırım parası da var, projelerimiz de var, şampiyonlar ligi insan kaynağımız da" dedi.

Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiyle ilgili projelerini anlattığı "Bay Kemal'in Tahtası" videosunun ikincisini yayınladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, videoyu "Bay Kemal’in Tahtası! Evet yatırım parası da var, projelerimiz de var, şampiyonlar ligi insan kaynağımız da…" notuyla paylaştı.

Daha önce seçimi kazanmaları halinde 9 özel ekonomi bölgesi kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu bölgeleri kurulacak 50 üretim üssünü anlattı. 

Kılıçdaroğlu, üretim üslerinin ekonomi bölgelerindeki fabrikalara makina, ekipman, ara malı, yedek parça üreteceğini; hem de ihracat yapacağını söyledi.

'12 ANA ALANDA ÜRETİM GERÇELEŞTİRİLECEK'

"Bu özel ekonomi bölgelerinde ne mi yapılacak?" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"12 ana alanda yerli, inovatif yani yenilikçi ve katma değer yaratan üretim gerçekleştirilecek. İşsizliğe son verilecek, yüksek istihdam fırsatı oluşacak. Çip teknolojisi, biyoteknoloji, savunma sanayi ve AR-GE, gemi sanayi, sağlık ve medikal araştırmalar, nanoteknolji, lojistik, bilişim, otomotiv yedek parça, petrokimya, hazır giyim, gıda tarım ve hayvancılık sanayi üsleri kurulacak. "

'ÜRETİM ÜSLERİ KENTLERİN KRİTERLERİNE GÖRE BELİRLENECEK'

"Üretim üsleri, kentlerimizin işgücü niteliği, coğrafi konumu, sahip olduğu hammadde gibi kriterlere göre belirlenecek. Tarım ve hayvancılık dışındaki üsleri özel sektör işletecek. Bu üsler uygun fiyatlı enerji imkanından yaralanacaklar. Üretim üslerinde faaliyette bulunan şirketler ve çalışanlar, önemli vergi teşviklerinden yararlanacaklar.

Üretim tesislerimiz, planladığımız ulaştırma ağı çerçevesinde hem birbirlerine hem limanlarımıza hem de stratejik küresel pazarlara, çift hatlı demiryolu ağıyla bağlanacak."

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 4 İLE ÖZEL TEŞVİKLER VERİLECEK

"Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep üretim tesislerinde üretilecek inşaat malzemeleri tesislerine, normal avantajların yanı sıra ek özel teşvikler vereceğiz. Yeni nesil inşaat malzemelerini yerinde, kaliteli ve ucuza üretecek, deprem konutları ile işyerlerini daha hızlı ve daha uygun maliyette inşa edeceğiz."

'100 MİLYAR DOLARLIK ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI GETİRECEĞİZ'

"Hesabımızı yaptık. 100 milyar dolarlık özel sektör yatırımının gelmesini sağlayacağız. Şu çok açık, yabancı sermayeli yatırımlar için Türkiye’den daha verimli başka bir ülke yok. Bu bölgeler 5 yıl içinde kendi amortismanını sağlayacak noktaya gelecekler. 'Bir üretim seferberliği başlatıyoruz' dedim. Artık tüm Türkiye üretecek. Planlamayla, Türkiye’yi büyüten akılla, el birliğiyle bu büyük üretim dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Ve sonunda zenginleşen halkımız olacak."

'MERAK ETMEYİN GELİYORUZ'

"Türkiye’nin batısında belli kentlerimize yoğunlaşan, ülkenin geri kalanının görmediği yatırım ve üretim iklimini biz Türkiye’nin tamamında sağlayacağız, yaygınlaştıracağız. Anadolu’nun gençleri göç etmek zorunda kalmayacak. Artık o günler bitecek. Anadolu’dan değil metropollerden Anadolu’ya göç başlayacak. Kentlerimize üretim, iş ve canlılık gelince buralarda sosyal hayat da canlanacak. Türkiye zenginleşecek, Türkiye kazanacak. Türkiye’yi kalıcı refaha ulaştıracak projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Merak etmeyin, geliyoruz." (HABER MERKEZİ)