Kılıçdaroğlu'ndan Metiner'e teşekkür

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan eski AK Partili milletvekili Mehmet Metiner'e teşekkür geldi. Mehmet Metiner'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'cü arkadaşları olduğunu ve onlardan gelen listedeki isimleri milletvekili yaptığı yönündeki açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Metiner'in bu sözlerinin itiraf niteliğinde olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında, geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla 'atışan' AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner'e teşekkür etti. Metiner’in Şubat ayında Akit TV’de katıldığı bir programda yaptığı 'FETÖ' açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu sözleri itiraf olarak nitelendirdi.

Önce 'AK Parti'nin Kemalistleri tasfiye etmek için FETÖ'yle kol kola girdiğini' söyleyen AK Partili Emre Cemil Ayvalı'ya teşekkür eden Kılıçdaroğlu, ardından Metiner'e teşekkür etti ve "Doğruları söylüyor" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bir TV kanalında sunucuya 'Hiç 'FETÖ’cü' arkadaşınız olmadı mı?' diyor. Sunucu da 'Hiç olmadı' diyor. Metiner şaşırıp, 'Bizim Cumhurbaşkanı bunlarla sabah akşam oturdu, milletvekili listelerine aldılar' dedi. Erdoğan’ın bu ülkeyi nasıl bir felakete sürüklediğini herkesin anlaması lazım. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Eğer bu ülkede bir parti hakkı, hukuku adaleti savunan bir parti varsa o partinin adı CHP’dir."

Ne olmuştu?

AK Partili Metiner Şubat 2020'de Akit TV'de katıldığı programda sunucu Fatin Dağıstanlı arasında 'maklube yedin-yemedim' tartışması yaşamıştı. Dağıstanlı bu yemeği hiç bilmediğini, hiçbir 'FETÖ'cü' arkadaşı olmadığını söylemiş ve Metiner de Dağıstanlı'ya "E bizim Cumhurbaşkanımızın oldu. Sabah akşam da oturdular, getirdikleri listeyi milletvekili de yaptılar, önemli yerlere de atadılar. Cumhurbaşkanımız bütün bu imkanları açtı kendilerine" demişti. (ANKA)