Kılıçdaroğlu'ndan SADAT baskını: Burası terörist yetiştiren bir kurum

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabah gerçekleştirilen olağanüstü MYK toplantısı sonrası 'sürpriz' bir ziyaret gerçekleştireceği duyurulmuştu. Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne geldi ve basın açıklaması yaptı.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah partisinin İstanbul İl Başkanlığı'ndan olağanüstü MYK toplantısı düzenlemişti. Bu toplantı sonrası il binasından ziyaretler gerçekleştirmek için ayrılan Kılıçdaroğlu, öğleden sonra İstanbul Beylikdüzü'nde Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) önüne gitti. Kılıçdaroğlu görüşecek muhatap bulamadığı 'sürpriz' ziyarette bina önünde açıklama yaparak "Burası terörist yetiştiren bir kurumdur" dedi.

'TÜRKİYE PARAMİLİTER KURULUŞLARA TESLİM EDİLMEYECEK'

Kılıçdaroğlu SADAT'ın önündeki açıklamaları şöyle: 

"Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun; gayri nizami harp eğitim var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, suikast ve tedhiş... Tedhiş Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur."