Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği disk savcılığa teslim edildi

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği flaş belleği savcılığa teslim etti. Kılıçdaroğlu, 2007 yılında Özkan'a gelen bir diskteki bilgilerin o dönem Akın Öztürk tarafından kapatıldığını söylemişti.

Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2007 yılında Tuncay Özkan'a gelen bir diskteki bilgilerin Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderildiğini ancak dosyanın Akın Öztürk tarafından kapatıldığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, Özkan'ın bugün o diski savcılığa da teslim edeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından Tuncay Özkan, flaş belleği savcılığa teslim etti.

15 BİN SUBAY, ASTSUBAYLA İLGİLİ BİLGİLER VAR

Kılıçdaroğlu'nun, "9 Şubat 2009'da flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya bir şey yok diye kapanır. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. 86 general hakkında özel fişleme bilgileri vardı. Örgütle bağları, himmet ilişkileri vardı. Elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikayet edileceği yazışma örnekleri vardı ve bu dosya 2009'da kapatıldı. 2007'de Tuncay bey teslim ediyor, 2008'de gözaltına alınıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor. Özkan bugün o flaş diski savcılığa verecek" açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tuncay Özkan "Genel Başkanımızın grup toplantımızda açıkladığı belgeleri İstanbul Cumhuriyet Savcılarına şu an itibariyle teslim ettim" dedi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında askeri kanadın 1 numarası olmakla suçlanıyor. (HABER MERKEZİ)

İlker Başbuğ'dan 'flash disk' açıklaması