Kıraathane Edebiyat Evi, Italo Calvino'nun 101. yaşını kutluyor

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, düzenleyeceği bir sergi, iki söyleşi ve üç atölye çalışmasıyla yazar Italo Calvino'nun 101. yaşını kutlayacak.

Abone ol

DUVAR - İtalyan yazar Italo Calvino'nun 101. yaşı, 23 Şubat-22 Mart 2024 tarihleri arasında Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 

Calvino'nun 101. yaş kutlamaları kapsamında, küratörlüğünü Bilge Bal, Orhan Cem Doğan ve Sevil Enginsoy Ekinci'nin üstlendiği “Italo Calvino 100+1 Yaşında!” sergisinin yanı sıra, iki konuşma/söyleşi ve üç atölye çalışması düzenlenecek. 

Medya partnerliğini mimarlık ve tasarım yayın platformu 'mimarizm’in üstlendiği sergiye katılacak sanatçılar şu şekilde:

Ali Artun, Bilge Bal, Ci Demi, Aslıhan Demirtaş, Sevil Enginsoy Ekinci ve Gülsen Şenol [+ Ege Özmen], Fırat Erdim [+ Micah Berger, Run-Qiang Lin, Luke Mcdonnel, Peter Miller, Samarth-Vish Vachhrajani], Gökçen Erkılıç fOlkolektif [Elif Kendir Beraha, Ceren Balkır Övünç, Nilay Yurtsever], Murat Germen, Ilgın Hancıoğlu, Evrim Kavcar, Onur Kutluoğlu ve E S Kibele Yarman, Waseem Ahmad Siddiqui, Ertuğ Uçar, Levent Şentürk ve Ayşenur Telli [+ Ali Yasin Altıparmak, Emine Atılgan, İrem Başülmez, Filiz Baykal, İsmail Gökhan Çatal, Dilay Dinç, Ömer Ege Güvendi, Ece Güvercin, Özge Karaman, Earta Pireva, Hatice Sarıkaya, Metehan Şahin, Havva Begüm Yılmaz, Ayça Yiğit].

Sergiye eşlik edecek diğer etkinlikler ise şöyle: 

24 Şubat: Ayşenur Telli’nin yürütücülüğünde, “Calvino’nun Görünmez Kentler’inden Bir Kart Oyunu” atölyesi
5 Mart: Bilge Bal’ın moderatörlüğünde Aslıhan Demirtaş ve Armağan Ekici’nin katılımıyla “Calvino / İnsandan Başka” konuşması
9 Mart: Barış Arman’ın yürütücülüğünde, “Calvino’dan Performatif Okumalar: Ses Beden Mekân” atölyesi
11 Mart: Sevil Enginsoy Ekinci’nin moderatör, Fırat Erdim ve Ertuğ Uçar’ın katılımcı olduğu “Calvino/Görünmez Kentler’i Tekrar Tekrar Okumak” konuşması
16 Mart: Bilge Bal tarafından yürütülecek “Boğaz’ın Bir Kısa-Kesitini Calvino ile (D)Okumak” atölyesi.

23 Şubat 2024’te saat 18.00’de açılacak sergi, 22 Mart’a kadar pazar hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)