Kırkpınar’a kısıtlı seyirci alınacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 9-10-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne pandemi nedeniyle 3’te 1 oranında seyirci alınacağını açıkladı.

Abone ol

Tamer Yavuz 

EDİRNE - Türkiye’nin başpehlivanının belirlendiği Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri geçen yıl salgın nedeniyle yapılamamıştı; bu yıl ise 3’te 1 oranında seyircinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Televizyondan canlı yayınlanacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yılki favorileri arasında son şampiyon Ali Gürbüz, Survivor adlı TV şovuna katılan İsmail Balaban, Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil yer alıyor.

Yağlı güreş seyircisinde ve pehlivanlarda büyük bir özlemin olduğunu belirten Gürkan, “En son 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 2 bin 500 yakın pehlivan katılmıştı, çeşitli boylarda. Bu yıl da bu rakamın 3 bine çıkacağını öngörüyoruz. Her pehlivanın hayali, ideali tarihi Kırkpınar çayırında güreş tutmaktır, dualı çayıra çıkıp güreşmektir" ifadelerini kullandı.

'13 BİN KOLTUK KAPASİTESİ VAR'

Kırkpınar’a 3’te 1 kapasiteli seyirci alınacağını söyleyen Gürkan, “Federasyonunu Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler, bizim taleplerimiz sonucunda kapasitemizin 3’te 1 oranında seyirci alınmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın 13 bin koltuk kapasitesi var. Ata sporumuz yağlı güreş için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Gürkan, biletlerin ise kısıtlı olarak elektronik ortamda satışa çıkacağını söyledi. Gürkan, “Covid-19 tedbirleri kapsamında Kırkpınar’daki akredite basın mensupları sayısı da belli bir oranda tutulacak. Yine fotoğraf sanatçı sayısı da çok çok az miktarda tutulacak” dedi.

660’ıncı Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hafta sonu 9-11 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi’nde gerçekleştirilecek. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan Kırkpınar’a katılımın yoğun olması bekleniyor. 2011 ve 2012 yılı Kırkpınar birincisi altın kemerli başpehlivan Ali Gürbüz, 2015 ve 2018 yılı birincisi Orhan Okulu’yu finalde yenerek Türkiye’nin başpehlivanı olmuştu.