Kısa bir Antep turu

Gaziantep'te Kebapçı Halil Usta'ya gitmediyseniz, hayatınızda bir şeyler eksiktir. Bu kadar net... Ayrıca bazı baklavaları yiyince, bugüne kadar yediklerinizin ne olduğunu sorgularsınız. Koçak işte tam öyle...

Evren Aybars evrenaybars@gmail.com

Bu hafta bir iş seyahati için Gaziantep'e gittim. Daha önce de Gaziantep'e her gidişimde olduğu gibi, lezzetler karşısında şoka girerek döndüm. Gelin bugün biraz bunları konuşalım. Bütün olan biteni konuşmaktan hepimize bıkkınlık geldi nasıl olsa.

Kebapçı Halil Usta

Bu güne kadar Kebapçı Halil Usta'ya gitmediyseniz, hayatınızda bir şeyler eksiktir. Bu kadar net. Simit kebabı, fıstıklı kebap, terbiyeli kuzu şiş ve küşleme burada ufak ufak tadacağınız lezzetler. Fıstıklı kebap, hafif sarmısaklı ve çok iyi. Simit kebabı, ince bulgur ile yapılıyor, hafif acılı ve çok lezzetli. Terbiyeli kuzu şiş olması gerektiği gibi çok kurutulmamış, harika.

Ancak küşleme için ayrı bir paragraf açmak lazım. Bunun kadar lezzetli bir et yemeği her zaman bulunmaz. Küşleme, aslında kuzunun bonfilesi. Yumuşak, sulu, fazla pişirilmemiş, olağan üstü bir şey. Gerçekten, tadı ağzınızın içinde patlayıp gidiyor.

Halil Usta'nın salatası da çok lezzetli, sumak, nane, nar ekşisi, yeşillik, domates, biber derken müthiş lezzetli bir salata olmuş.

Başarının sırrı ise, Halil Usta'nın her an işin başında olması. Dünya iyisi bir adam olan Halil Usta, her öğlen kapıdan içeri giren çocuklara lahmacun dağıtıyor, sırf bu güzelliği görmek için bile gitmeye değer.

Koçak Baklava

Bazı baklavaları yiyince, bugüne kadar yediklerinizin ne olduğunu sorgularsınız. Koçak işte tam öyle. Tereyağı, kaymak, fıstık en iyisinden.

Hatta Antep'te iyi baklavalık fıstık olarak, af buyurun, kuşboku denilen fıstık kullanılıyor, lezzetin sırrı o. İmam Çağdaş'ın, Güllüoğlu'nun baklavaları da çok iyi, ama sanki Koçak daha bir iyi.

Bayazhan

Bu gidişimin sürprizi ise Bayazhan oldu. Eski bir hanı restore ederek içine bir pub, bir meyhane, bir de restoran yerleştirilmiş. Biz maalesef çok tok bir halde gittik ve az miktarda meze yiyebilecek yerimiz vardı, ancak hem ambiyans, hem lezzet olarak Bayazhan'ı çok çok beğendim.

Bir dahaki Antep ziyaretimde oraya ayrıca gideceğim.

Hepinize hayırlarla dolu günler dilerim.

Tüm yazılarını göster