Kışanak ve Yıldırım için tutuklanma istendi

'Kobanê soruşturması'nda ifade veren HDP'liler Gültan Kışanak ile Gülseren Yıldırım için de tutuklama istendi. Son olarak Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel için tutuklama kararları verilmesiyle bu sayı 21'e yükselmişti.

Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılındaki 6-8 Ekim olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada başka bir dosyadan tutuklu bulanan eski HDP milletvekili Gülser Yıldırım ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak tutuklu bulundukları Kandıra Cezaevi'nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla ifade verdi.
Savcılık, Kışanak ve Yıldırım'ı tutuklanmaları talebiyle Ankara nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

TUĞLUK VE TUNCEL İÇİN 13 EKİM'DE TUTUKLAMA VERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılındaki 6-8 Ekim olaylarına ilişkin yürüttüğü ayni soruşturmada, başka bir dosyadan Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP eski milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel'i de dahil etmişti. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne Tuğluk ve Tuncel hakkında da 13 Ekim'de tutuklama kararı vermişti.
Böylelikle, soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı verilenlerin sayısı 21'e yükseldi.
Tutuklama kararının gerekçesinde "Tuncel ve Tuğluk'un üzerlerine atılı devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve öldürmeye teşebbüs ve suç örgütlerinin oluşturduğu korkutucu güçten yararlanılarak silahla birden fazla kişi ile yağma suçlarını işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulundu" şeklinde iddialar yer almıştı. (HABER MERKEZİ)