Kız çocuklarını canlı bomba yapmışlar

Nijerya'da bir pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında yedi-sekiz yaşlarında iki kız çocuğunun kullanıldığı açıklandı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, 18 kişi yaralanmıştı.

Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Nijerya'nın Maiduguri kentinde bir kişinin öldüğü ve 18 kişinin yaralandığı intihar saldırısında yedi ila sekiz yaşlarında iki kız çocuğunun canlı bomba olarak kullanıldığı belirtildi. Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan kentte, kalabalık bir pazar yerinde bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Polis patlamayı iki çocuğun gerçekleştirdiğini açıklarken, pazarda bulunan asker Abdulkarim Jabo da çocukların pazar yerine büyük bir el arabasıyla geldiklerini aktardı. Gazetecilere açıklama yapan asker, "Önümden, yüzünde hiç duygu ifadesi olmadan geçtiler. Annelerini arıyorlar zannettim, Hausa dilinde ve İngilizce konuşmayı denedim ama cevap vermediler" dedi.

 276 ÇOCUK KAÇIRILMIŞTI

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, daha önce yaptığı benzer saldırılardan dolayı IŞİD'e bağlı Boko Haram'dan şüpheleniliyor. Nijerya ordusu Boko Haram'ın elinde olan birçok noktayı geçtiğimiz aylarda geri almıştı. Fakat örgüt, güçlü olduğu kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde saldırılarına devam ediyor.

Boko Haram, intihar saldırısının gerçekleştiği kentle aynı eyalette yer alan Chibok bölgesinde 2014 yılında 276 çocuğu kaçırmıştı. 196 çocuk ise hâlâ kayıp. (DIŞ HABERLER)