Kızının elini bırakmayan Mesut Hançer: Prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle kazmaya çalıştım

Enkaz altında hayatını kaybeden kızının elini bırakmadığı fotoğrafı ile tanınan Mesut Hançer, "Prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle kazmaya çalıştım fakat çıkaramadım" dedi.

Abone ol

DUVAR- Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Maraş'ta enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızının elini tutan Mesut Hançer'in fotoğrafı gündem oldu.

AFP fotomuhabiri Adem Altan'ın fotoğrafını çektiği 15 yaşındaki çocuğun cenazesine, Alman Bild gazetesi katıldı.

18 bin 342 kişinin hayatını kaybettiği, 74 bin 242 kişinin ise yaralandığı depremde, kızı Irmak’ın yanından bir saniye bile ayrılmayan 49 yaşındaki Mesut Hançer Kapıçam Mezarlığı’nda Bild gazetesine konuştu.

380 numaralı mezarlık önünde Bild’e konuşan Hançer, “Yer sarsıldığında fırında çalışıyordum. Hemen eşimi aradım, iki kızımın ve oğlumun iyi olduğunu söyledi. Fakat o gece en küçük kızım büyükannesinde kalmıştı. Irmak’ın kuzenleri gelmişti ve onlarla beraber olmak istemişti” dedi.
Kızını aradığını fakat yanıt alamadığını söyleyen acılı baba, “Çok dua ettim ama maalesef kaybettik” dedi. Hançer, “Ben prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle kazmaya çalıştım fakat en sonunda onu çıkaramadım” dedi.

Fotomuhabir Altan, fotoğrafı çekme anını "Orada oturuyordu. Etrafında da diğer insanlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Fotoğraf çeke çeke ilerliyordum. Niye oturuyor diye baktım, biraz dikkat edince birinin elini tuttuğunu gördüm. Birkaç fotoğraf çektim, sonra bana seslendi: 'Çek, çek, çocuğumun resmini çek'" ifadeleriyle anlattı. (HABER MERKEZİ)