KKM sonrası borsa, altın ve dolarda ilk fiyatlamalar

Yeni düzenlemeler sonrası borsa dalgalı bir seyir izlerken; en volatil sektör endeksi olarak, bankacılık öne çıkıyor. Dolar ve Euro'da sınırlı yükseliş sürüyor.

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TL mevduatları artıracak, kur korumalı mevduatı (KKM) azaltacak yeni bir düzenlemeye gitti. Resmi Gazete’de dün gece yayımlanan tebliğe göre, artık liralaşma stratejisi olarak da bilinen TL ve yabancı para mevduattan KKM’ye geçiş ve dönüşüm hedefleri kaldırıldı, KKM’den TL vadeli mevduata dönüşüm hedefi devreye alındı. Yeni düzenlemeyle TL mevduat faizlerinin yükselmesi beklenirken, daha garanti bir kazanç sağladığı için yatırımcıların mevduat tarafında pozisyon alabileceği öngörülüyor.

Haberin Devamı
SONAR'dan son anket: CHP'den AK Parti'ye büyük fark Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? FourFourTwo en heyecan verici 50 genci sıraladı: Arda Güler ilk 3'te Akaryakıt fiyatları güncellendi: 13 Ağustos benzin, mazot fiyatları Antalyalı ailenin kabus gibi İstanbul tatili: Şu an parasız kaldık Kayalıkların derinliklerinde bulundu: Mars'taki su nereye gitti?