KKM’de yeni politika: Faizler nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası'nın KKM ile ilgili son kararını değerlendiren ekonomistler, kısa vadede oynaklıkların devam edebileceğini ve bankaların mevduat faizlerini artırabileceğini söylediler.

DUVAR - Merkez Bankası, "sadeleşme" adımları kapsamında "Türk lirası (TL) mevduatları artıracak, Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) azaltacak" düzenlemeye gitti. "Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", "Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", "Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ve "Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri