KKM’den çıkanlar nereye gidecek?

KKM’den çıkanların tercihi genel olarak döviz tevdiat hesapları oluyor. Borsa güvenli liman değil. KKM’den çıkışların hızlanması için alternatif ve cazip yeni yatırım enstrümanları sunulması gerek.

NE OLDU DA ENFLASYON BU KADAR HIZLI DÜŞTÜ?

Ne olduysa oldu, enflasyon eylül ayında ağustostaki artışın yarısına düştü! Böylesi bir değişimin sebebi olarak, temmuz ve ağustosta yüksek gelen oranların sebebinin dolaylı vergilerdeki oran artışının yansıması olduğu söyleniyor. Bu gerekçe bir ölçüde doğru, ancak buna bir etmeni daha eklemek gerektiğini düşünüyorum. Gerek ekonomi yönetimindeki dezenflasyonist yaklaşımın bir ölçüde gevşemesine yönelik ipuçları, yine buna paralel olarak TÜİK’in birkaç ay önceki ‘fabrika ayarları’na dönmüş olması. Yani makyajlamaya devam!... Bu arada, çekirdek göstergede de yukarı yönlü seyir devam etti. Eylül ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 68.93 oldu. Ağustos ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 64.85’tü. Tekrarlayalım, bu rakamlar TÜİK’in rakamları, siz ENAG ve İTO verilerine de bir bakıp, ortalama bir hesap yapın!

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda