Koç Holding'i geçmeyi başaran Vahit Karaarslan kimdir?

İstanbul'un en büyük marinası olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkına sahip olmak için düzenlenen ihalede en yüksek teklifi Vahit Karaarslan verdi. Peki Vahit Karaslan kimdir?

Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin ikinci büyük, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıllığına işletme hakkı için düzenlenen ihalede büyük bir rekabet yaşandı. 16 Temmuz’da gerçekleştirilen ihaleye 6 şirket katıldı ve açık artırma 300 milyon dolardan başladı.

KOÇ HOLDİNG İKİNCİ SIRADA KALDI

Koç Holding ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., yıllardır limanı işleten firma olarak favori görülüyordu. Ancak, Koç Holding ortaklığı olan şirket 504 milyon dolarlık teklif ile ikinci sırada kaldı.

VAHİT KARAARSLAN KİMDİR?

İhaleyi 505 milyon dolarlık teklifiyle Vahit Karaarslan kazandı. Karaarslan hakkında sosyal medyada ve diğer mecralarda "Antalya’yı baştan inşa eden kişi" gibi yorumlar yapılmaya başlandı.

Vahit Karaarslan, 1975 Diyarbakır doğumlu ve 27 yıldır ticaretle uğraşıyor. Tarım, akaryakıt ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösterdi. İnşaat sektörüne adım attıktan sonra TOKİ ihalelerinde başarılı projeler gerçekleştirdi ve bölgesel olarak büyüdü. Antalya’da yaptığı yatırımlar, 2016’da Sümer Holding’e ait 11 bin 641 metrekarelik arsa ve 2021’de 23 bin metrekarelik bir diğer arsa ile dikkat çekti.

Antalya’daki projeleri arasında Rengi Antalya Green Life, Rengi Antalya Green Park, Rengi Antalya ve Rengi Antalya Premium yer alıyor. Toplamda 784 dairelik projeleri, "Antalya’yı baştan inşa etti" yorumlarının sebebi oldu.

Karaarslan, diğer illerde de önemli ihaleler kazandı. Diyarbakır, Aydın, İzmir ve Ankara’daki taşınmazları satın aldı. Ancak, vergi rekortmenleri listesinde yer almıyor.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, 1288’i denizde, 220’si karada olmak üzere toplam 1508 yat kapasitesine sahip. Bu özellikleriyle İstanbul’daki toplam kapasitenin yüzde 22’sini, Türkiye genelinde ise yüzde 6’sını temsil ediyor. 1987’de açılan liman, Aralık 1998’den beri Tek-Art Kalamış Fenerbahçe Marmara Turizm A.Ş. tarafından işletiliyordu.

(HABER MERKEZİ)