Koç Üniversitesi ve Konda araştırdı: Emekli yılsonu enflasyonunda rekor bekliyor

Koç Üniversitesi, Konda işbirliği ile ilk kez hanehalkı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını yayımladı.

DUVAR - Koç Üniversitesi, Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi işbirliği ile Nisan 2024’ten itibaren aylık Hanehalkı Enflasyon Beklentilerini ölçmeye başladı. Buna göre Nisan 2024 itibariyle hanehalklarının yıllık enflasyon beklentisi yüzde 119 oldu, 2024 sonu için hanehalklarının enflasyon beklentisi ise yüzde 96 olarak şekillendi.

Piyasa uzmanları ise nisanda yıllık enflasyonun yüzde 70 seviyesinde gelmesini yılı 43,5’ten tamamlamasını öngörüyor. Merkez Bankası’nın ise yılsonu tahmini yüzde 36 seviyesinde. Hanehalkı enflasyon beklenti anketi sonuçları ise halklarının piyasanın çok çok üzerinde beklentiye sahip olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?