Kocaeli'de işçiler Türk-İş’in çağrısıyla üretimi durdurdu

Türk-İş'in vergide adalet ve kıdem tazminatı talebiyle 1 saat üretimi durdurma eylemi çağrısına Kocaeli'deki işçiler de katıldı.

Abone ol

KOCAELİ - Türk-İş Konfederasyonu’nun (Türk-İş) aldığı karar doğrultusunda bugün 81 ilde konfederasyona bağlı sendikalar “Geçinemiyoruz,  gelirde ve vergide adalet istiyoruz” dedi.

Eylemlerin Kocaeli ayağında Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi ve Harb-İş Sendikası Gölcük Şubesi dışında konfederasyonun en büyük sendikası olan Türk Metal Sendikası dahil diğer sendikalar, iş yerlerinde 1 saat üretimi durdurma çağrısına uymadı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube yöneticileri, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Pulver Kimya önünde eyleme katıldı. Eylemde işçiler hazırladıkları dövizler ve sloganlarla gelirde ve vergide adalet istedi. Pulver işçileri, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptıkları yürüyüşün ardından fabrika önünde 1 saat oturma eylemi gerçekleştirdi.

Öte yandan Kocaeli’de eylemlerin diğer adresi ise Harb-İş Gölcük Şubesi’nin örgütlü olduğu Gölcük Tersanesi’ydi. Sabah saatlerinde tersane önünde toplanan işçiler, sloganlar atarak tersane önündeki yolu trafiğe kapattı.