Kolon kanseri Devrim Ayık tahliye edildi

Antalya'da terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla tutuklu bulunan kolon kanseri Devrim Ayık, sağlık sorunlarının ilerlemesi nedeniyle tahliye edildi.

Abone ol

DUVAR - Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan kolon kanseri Devrim Ayık, "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce avukatı Ramazan Gökalp'ın yaptığı tahliye başvurusunu kabul etti.

11 Ekim'den bu yana tutuklu bulunan Ayık'ın sağlık durumu kötüleşmişti. Devrim Ayık'ın tahliye edilmesi için çeşitli kampanyalar başlatılmıştı. Dünkü duruşmada tahliye talebini kabul eden mahkemenin kararında şöyle dendi:

"Sanık Devrim Ayık yönünden dosyada bulunan sağlık raporları göz önüne alınmak suretiyle tutukluluk halinin devamının bu aşamadan sonra ölçülü olmayacağı, adli kontrol tedbirinin ölçülü ve yeterli olacağı kanaatine varılmakla, sanık müdafiinin tahliye talebinin kabulüyle sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine, başkaca bir suçtan tutuklu veya hükümlü değil ise salıverilmesine, Sanığın CMK'nun 109/3-a maddesi hükmü uyarınca, 'Yurt Dışına Çıkamamak' ve CMK'nun 109/3-j maddesi uyarınca "Konutu Terk Etmemek" şeklinde adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir." (HABER MERKEZİ)