Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, büyükşehir için adaylık başvurusu yaptı: İzmir tepeden inme isimlere prim vermez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur "Kronikleşen sorunları artık şehrin gündeminden çıkarmayı hedefliyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı. Batur, “İzmir diretmeye gelmez. Samimiyet ister, kendi içinden birinin yönetmesini ister, tepeden inme isimlere prim vermez” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, Konak Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, 2024 yerel seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı.

Bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelerek CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na başvuru dosyasını teslim eden Batur, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında CHP'de büyük bir değişim yaşanıyor. Değişimin yaklaşan yerel seçim öncesinde, toplumda bir sinerji ve enerji yarattığı açık. Ben de başlayan değişim sürecinde bugün il başkanlığımıza İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.

'2019'DA DA SON İKİ İSİMDEN BİRİYDİM'

2019 yerel seçimlerinde de büyükşehir aday adaylığı sürecinde son iki isimden biri olduğunu hatırlatan Batur, “Ancak partim beni Konak Belediye Başkanı olarak görevlendirdi. Konak'ta geçen 5 yıla yakın sürede pek çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu, Konaklı hemşehrime hizmet etmenin gururunu yaşadım. Parti ayrımı gözetmeden herkese hizmet etmeye çalıştım. Ayrıştıran değil birleştiren oldum. Konaklıların sevincinde de üzüntüsünde de hep yanında olmaya çalıştım” dedi.

“Çalışanlarımızı enflasyona asla ezdirmedim” diyen Batur, “Engellisinden gencine, kadınından, yaşlısına esnafından, emeklisine herkesi kucakladım. Konak'ta kentsel yenilemenin önünü açacak planları görev süremiz içinde tüm zorluklara rağmen bitirmeyi başardık. 1994 yılında İZBETON genel müdürlüğü ile başlayan bu kente yerel yönetici olarak hizmette şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak yola çıkıyorum” şeklinde konuştu.

'KRONİKLEŞEN SORUNLARI ŞEHRİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUM'

Kentin kronik hale gelen sorunları olduğunu belirten ve bunları çözeceği vaadinde bulunan Abdül Batur, “İzmir'in sorunlarını herkesten iyi bilen biri olarak çözmeye talibim. Kentlinin ne şikayeti varsa onları çözecek hem bilgi birikimi hem de tecrübeye sahip bir mimar olarak hizmete hazırım. İzmir'de doğmuş büyümüş, burada oturan ve göçmen ataları olan biri olarak kenti kucaklamayı, kronikleşen sorunları artık şehrin gündeminden çıkarmayı hedefliyorum” dedi.

“Tepeden inme aday” istemediklerini ifade eden Abdül Batur, şunları söyledi:

'İZMİR DİRETMEYE GELMEZ'

“İzmir Atatürkçülüğün, demokrasinin başkentidir. İzmir Efeler diyarıdır. İzmir diretmeye gelmez. Samimiyet ister, kendi içinden birinin yönetmesini ister, tepeden inme isimlere prim vermez. İzmirli iyi bilir kimin ona en iyi şekilde hizmet edeceğini. Sokakta görmek ister belediye başkanını, ona ulaşabilmek ister. Ben bu kentte hizmet ettiğim süre için de hiç ulaşılamayan olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Sokakta oldum, yine sokakta İzmirlilerle olacağım.”

'BEN TECRÜBELİYİM, SAMİMİYİM, İZMİRLİYİM'

“İzmir'e ne lazım derseniz; İzmir'e tecrübe lazım, İzmir'e samimiyet lazım, İzmir'e İzmirli lazım. Ben tecrübeliyim, samimiyim, İzmirliyim. Çıktımız bu yolda başta beni yalnız bırakmayacağına inandığım İzmirlilere, partimin Genel Merkezine, Cumhuriyet Halk Partimin İzmir il örgütüne, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, yol arkadaşlarıma, destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum.”

'FAZLA DEBDEBELİ, COŞKULU AÇIKLAMALAR BENCE DOĞRU DEĞİL'

“Tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi aday adaylarına başarılar diliyorum. Bu parti içindeki bir yarıştır. Barış içinde, huzur içinde, birbirimizi kırmadan bu yarışın sonlanması en güzeli olacaktır. Çünkü önümüzde çok büyük bir sınav var; 31 Mart yerel seçimleri. Başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’dir. Cumhuriyet Halk Partili belediyedir, belediye başkanıdır. CHP’li belediye olarak o koltukta oturmaktadır. Yani fazla debdebeli, coşkulu açıklamalar bence doğru değil. Çünkü orada oturan arkadaşımız da bizim partimizi temsil ediyor. O yüzden böyle bir basın açıklamasıyla bunu bitirmiş olduk. Bu duygularla çıktığımız yolda, bütün arkadaşlarımızla beraber mücadelemizi vereceğiz. Yöntem ne olursa olsun, sonuçta kim aday olursa onunla beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!”

'PARTİMİZİN YÖNTEMİ NEYSE BİZ ONA UYACAĞIZ'

Açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Batur, “Adaylığınızı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile istişare ettiniz mi” sorusunu “İstişareler yapılıyor zaten, yapılarak olduk. Herkes şu anda meydana çıktı ve bu süreç içinde herkes kendini anlatacak. Anketler yapılıyor, memnuniyet anketi yapılıyor. Partimizin yöntemi neyse seçilmekle ilgili, adayın belirlenmesi yönündeki yöntem neyse biz ona uyacağız” şeklinde yanıt verdi.

Yeniden Konak Belediyesi’ne aday gösterilme ihtimalini yorumlayan Batur, “Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıyız. Konak’ta zaten belediye başkanı olarak doğal adayız. Ama şu anda dosyamı sadece büyükşehire verdim, başka bir yere vermedim” ifadelerini kullandı.

'BU KADAR ADAY ÇIKMASI GÜZEL, DEMEK Kİ PARTİMİZ DOĞRU YOLDA'

Son olarak aday adaylık başvurularındaki yoğunluklarla ilgili soruyu yanıtlandıran Batur, “Bu değişimin getirdiği bir fırtına diye bakıyorum. Parti yeniden bir iktidara gelebilme noktasında bir heyecan, bir umut aşılandı. Yeniden bir umut ortaya çıktı. Onu görüyoruz şu anda. Bu kadar aday adayının ortaya çıkması gerçekten güzel, demek ki partimiz doğru yolda” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da “Uzun süredir birlikte çalışmaktan keyif aldığım, benim Balçova Belediye meclis üyeliğimden komşu ilçemizin belediye başkanlığını başarıyla yürüten, uzun dönemdir belediye başkanlığı görevini başarıyla yürüten bir yol arkadaşımız yeni bir yolculuğa çıkıyor. Yolunuz açık olsun, başarılar diliyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)