Konak Belediye Başkanı Mutlu: Bu bir cinayet, peşlerine düşeceğiz

İzmir'de sağanakta sokakta 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği alanda incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu "Sorumlularının peşine düşeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir'de sağanak yağmurda, üniversite öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) ile amatör müzisyen İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılıp hayatını kaybettiği olay yerinde yapılan incelemeleri takip etti. Mutlu yaptığı açıklamada, "2 İzmirliyi, 2 yurttaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Bir kentte sadece yağmurda bir yolda yürürken oldu. Affedilecek hiçbir yanı yok. Zaten şu an çalışmaların başındayız. Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin neden olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Biz de onu bekliyoruz. Sorumlularının peşine düşeceğiz. Hiçbir zaman da ölen yurttaşlarımızın haklarını aramayı bırakmayacağız. Hep, 'Dirençli bir kent' dedik, 'Güvenli bir kent' dedik. Bunun için çalışmaya geldik. Şu andan itibaren de zaten çalışmalara başlamıştık. Bunları daha da hızlandırarak adım adım güvenli, dirençli bir konak yaratmak için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'STANDARTLARA UYGUN OLMAYAN BİR İŞ'

DHA'nın haberine göre Mutlu, "Standartlara çok uymayan derinlikte yapılmış bir iş görüyor ilk etapta. 80 santim derinlikte olması gereken kablolar gördüğümüz kadarıyla 30 santimde. Üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor. Tabii ki konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda gerçekten bu ihmali kimin yaptığını nasıl yaptığını ortaya çıkaracaklar" diye konuştu.

'DAHA FAZLA YATIRIM YAPMALARINI RİCA ETMİŞTİK'

Gazetecilerin gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı sorusunu da cevaplayan Mutlu, "Göreve geldiğimizde zaten toplantımızı yapmıştık elektrik dağıtım şirketiyle. Konak'ta birlikte neler yapılabilir, daha güvenli bir konak için daha fazla yatırım yapmalarını rica etmiştik. Biliyorsunuz, artık elektrik dağıtımı özelleşti. Ama bunlar kamusal hizmetler. İnsana dönük hizmetler. Burada kar amacı kesinlikle güdülmemeli. Bu yapılacak hizmet direkt kamu hizmeti. Onlarla da bu hafta tekrar bir araya geleceğiz ve Konak için hızlıca kent güvenliğini, insan güvenliğini öne çıkan yatırımların hızlandırılmasının takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)