Konya Valiliği önünde köpek katliamı feryadı

Konya'da Şefkat Kapısı Derneği Başkanı Hayrettin Bulan, dün gece saatlerinde ölü bulduğu bir anne köpek ve dört yavrusunu Konya Valiliği önüne bırakarak hayvanların öldürülmesine isyan etti.

Abone ol

KONYA - Konya’da Şefkat Kapısı Derneği Başkanı Hayrettin Bulan, dün gece saatlerinde pompalı tüfekle öldürülen bir anne köpek ve yedi günlük yavrularıyla birlikte Konya Valiliği önüne geldi.

Öldürülen anne köpek ve canlı olan dört yavrusunu yere bırakan Bulan, Konya’da son dönemlerde yaşanan köpek katliamlarına isyan etti. 

‘BU HAYVANLAR ANNESİ OLMADAN NASIL YAŞAYACAK?’

Köpekleri katledenlere daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini ifade eden Bulan, şunları söyledi: “Bu hayvanları öldürenlerin aynı insan öldürmüş gibi yargılanmalı. Bu vebale ortak olmayın suçluları cezalandırın. Konya Meram Karahüyük'te sürekli hayvanları katlediliyorlar. Bu hayvanlar açlıkla susuzlukla mücadele ediyorlar. Bir yandan da bu hayvan düşmanları tarafından vuruluyorlar. Sadece keyfi olarak bu işi yapıyorlar. Bu hayvanlara hep beraber sahip çıkalım bakın önümde öldürülen köpeğin dört tane yavrusu var bu hayvanlar annesi olmadan nasıl yaşayacak tüm vatandaşlarımız Allah rızası için sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Bu yavruları yetkililer bakım altına alacaklara ama Allah rızası için bu hayvan düşmanlarına hep beraber sahip çıkalım “Vuruyorlar, vuruyorlar bir şey yapılmıyor. Tarım il müdürü, savcısı, bu katillerin suç ortağı olmayın. Bu hayvanlara bunları yapanları cezalandırın. Artık bu hayvan düşmanlarından bıktık usandık” diye konuştu.

Açıklamasını tamamlamasına izin verilmeyen Bulan, valilik önüne gelen polisler tarafından gözaltına alınırken, ölen köpeğin yavruları ise Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından barınağa götürüldü. (DUVAR)