Konyaaltı: Önü plaj, arkası tarih

Akdeniz ve Beydağları’nın buluştuğu 7 kilometrelik sahiliyle Antalya’nın popüler yaşam ve tatil yerlerinden biri olan Konyaaltı, bu vitrinin ardında çok sayıda antik kent ve tarihi eser barındırıyor.

ANTALYA - Konyaaltı sahili, Antalya’nın dünyaya açılan pencerelerinden biri. Yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki sahil, bütün tanıtım kampanyalarının en önemli sahnesi. Fakat Konyaaltı deniz, güneş, kum dışında da seçenekler barındırıyor. Çok sayıda antik kent ve yerleşime sahip Konyaaltı’nda yaklaşık 20 yıl süren yüzey araştırmaları zengin bir tarihsel mirası ortaya çıkardı. Henüz koruma önlemi alınmadığı için definecilerin kıskacında olan Trebenna, Kelbessos, Neapolis, Typalia, Onobara, Kitanaura gibi antik kentler plajların arkasındaki zengin tarihi geçmişin bazı durakları.

Haberin Devamı
Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Ford Amerika'daki modellerini Türkiye'ye getiriyor: İşte fiyatları Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Anket: DEM Parti seçmeni hangi partilerle ittifak istiyor? MasterChef yarışmacısı hayranı olan ünlüyü açıkladı: 'Mesajlaşıyoruz'