Konya'da obruklar evlere çok yaklaştı: Yerden su ve doğal gaz çıkıyor

Konya'da oluşan obrukların sayısının her geçen gün arttığına ve evlere 20-30 metre mesafede obruklar oluştuğuna dikkat çeken Doç. Dr. Arif Delikan, bölgede yaşayanların tedirgin olduğunu anlattı.

DUVAR - Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle oluşan obrukların sayısı her geçen gün artıyor. Obrukların evlerin altında oluşmamasının şans olduğunu belirten Konya Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Arif Delikan, En son oluşan obruk ile evler arasındaki mesafe belki 20-30 metre bile yoktur. Oradaki insanlarla da görüştük, gerçekten çok korkuyorlar. Alttan su çıktığını, hatta suyun yüzeye doğuya fışkırdığını söylüyorlar. Bölgede gaz çıkışı var ve bu hızlı bir gaz çıkışı olduğunda, tedirgin oluyorlar” dedi.

Haberin Devamı
Dikeç'e rakibinden telefon: Altın madalyayı ben mi aldım, sen mi? Rakamlar değişti: 13 banka yeni promosyonu duyurdu Türkiye'de yaşam süresi en uzun iller belli oldu BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Enflasyon hesabı değişti: Memur ve emekli maaşında yeni rakam Benzin, mazot ve LPG'de son durum: 10 Ağustos akaryakıt fiyatları