Köpeği öldürüp sahibini yaralayan sanığa 6 yıl 6 ay ceza

Bolu'da Bilal Över, köpek öldürmekten 6 ay, sahibini yaralamaktan 6 yıl ceza aldı.

Abone ol

DUVAR - Bolu Mudurnu'ya Bağlı Çağşak Köyü'nde 15 Ekim 2021'de aralarında husumet olan Bilal Över (33) ve Kamil Akçay (48), hayvanlarını otlatırken arazide karşılaştı. Sürüler birbirbirine yaklaşınca Över ve Akçay'ın köpekleri kavga etti. Bilal Över, köyün muhtarı olan babası Mustafa Över'e ait tabancayla Akçay'ı karnından yaraladı, köpeğini öldürdü. 

Olayın ardından jandarma ekiplerinin yakaladığı Bilal Över, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Över hakkında 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' ve 'Kasten yaralama' suçlarından dava açıldı. Bolu'da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi.

DHA'nın haberine göre Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Över, karar duruşmasında hakim önüne çıktı.Bilal Över ile Mustafa Över, mahkemede üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlerini istedi. 3 yıl süren dava sonunda Bilal Över, 'Silahla kasten yaralama suçundan 6 yıl, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan da 6 ay hapse çarptırıldı. Över'e adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı verildi. 

(HABER MERKEZİ)