Koray Altınel için yeni dolandırıcılık suçlaması: Türkmenler için para aldı silah yollamadı

Ukrayna'yı 5 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen Koray Altınel'le ilgili bir suç duyurusu daha ortaya çıktı. Kerküklü İhsan Beyler, savcılıkta 400 bin dolar dolandırıldığını anlattı.

Abone ol

DUVAR - Silah, miğfer ve çelik yelek satacaklarını söyleyerek Ukrayna’yı 5 milyon dolar dolandırdıkları iddia edilen iş insanı Koray Altınel hakkında 'dolandırıcılık'tan bir suç duyurusu daha yapıldığı ortaya çıktı. Kerküklü bir iş insanını ‘Türkmenlere silah gönderme’ gerekçesiyle dolandırdığı iddiasıyla yapılan suç duyurusunda 400 bin dolar alan Altınel’in 'ortadan kaybolduğu' belirtildi. Kerkük Türkmenlerinden olan ve Türkiye’de de ticari faaliyetler yürüten İhsan Beyler, kendisini dolandıran kişinin sadece Koray Altınel olmadığını, Altınel’in kardeşi Gökhan Altınel’in de olayın içinde olduğunu öne sürdü. Beyler, Altınel kardeşlere 600 bin dolar gönderdiğini, söz verilen silahların teslim edilmediğini ve paranın sadece 200 bin dolarlık kısmını geri alabildiğini savcılıkta anlattı.

'TANIŞTIĞIM HERKES EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ'

Irak ve Türkiye vatandaşı İhsan Beyler 2013 yılında Suriye’deki Türkmenlere silah göndermek için Ankara’da yaptığı araştırmalar sonucu Altınel kardeşlerin ofisine gittiğini söyledi. Beyler, ofisin lüks olmasının ve içerde gördüğü silahların kendisini ikna ettiğini belirtti. Ayrıca, Altınel kardeşlerin kendisine güven vermek için bilgisayarda yer alan birçok fotoğraf gösterdiklerini söyleyerek, “Ofiste tanıştığım herkes emekli emniyet müdürleriydi” dedi. Beyler, ofiste bulunan bir kişinin de kendisini ‘MİT çalışanı’ olarak tanıttığını öne sürdü.

BANKACI 'GÜVEN' DEDİ

İhsan Beyler, bu ilk görüşmenin ardından Suriye’deki Türkmenler adına 600 bin doları Koray Altınel’in şirket hesabına göndermek için ofisten çıkarak Ankara Demirtepe’de bulunan Kuveyt Türk Şubesi’ne gitti. Burada parayı gönderip göndermeme konusunda şüpheye düştüğünü ancak bir banka yetkilisine durumu açıkladığını, onun da, “Bu adamlara güven. Bunlar güvenilir adamlar” diyerek kendisini ikna ettiğini söyledi. Beyler, kendisine bu sözleri söyleyen banka yetkilisinin adını ve bankadaki görevini ise bilmediğini söyledi.

Beyler'in Altınel'in şirketine yaptığı ödemenin dekontu.

'200 BİN DOLARI GERİ ALDI'

Beyler, Altınel’in Via Grup Savunma ve Savunma Sistemleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ne 2013’te iki parça halinde 250 bin dolar ve 350 bin dolar havale etti. Ancak sonrasında Altınel kardeşlerle yaptığı görüşmelerde silahların gönderilmediğini anlayınca parasını geri istedi. Telefonların defalarca kez yüzüne kapandığını ve kimseyle uzun bir süre görüşme yapamadığını söyleyen Beyler, ısrarı sonucunda yolladığı paranın 200 bin dolarının geri gönderildiğini ifade etti. İhsan Beyler, 400 bin dolarını alamayacağını anlayınca da savcılıkta suç duyurusunda bulundu.

Altınel, 600 bin doların sadece 200 bin dolarını Beyler'e gönderdi.

SUÇ DUYURUSUNDA 3 İSİM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Beyler, Türkmenler için silah almak istediğinden bahsetmedi. Kendisi için de sorun olacağını düşünerek, Altınel kardeşlerle ‘ortaklık yapmak’ istediğini, parayı bunun için yolladığını ve bu ortaklığın gerçekleşmediğini söyledi. Beyler, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Savcılıkta silahtan bahsetmek istemediğim için ortaklık dedim” ifadelerini kullandı.

Beyler'in, Altınel'in şirketine gönderdiği 350 bin dolarlık banka dekontu.

Beyler, savcılıktaki suç duyurusunda ise şunları söyledi: “2013 yılında Via Grup Savunma ve Savunma Sistemleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ortakları olan Gökhan Altınel, Göksel Göçer ve Koray Altınel ile bir araya geldim. Bu şirkete ortak olmak istedim. 26 Temmuz 2013’te 350 bin dolar 5 Ağustos’ta da 250 bin doları Kuveyt Türk Katılım Bankası Demirtepe Şubesi aracılığıyla şirketin hesabına para gönderdim. Ancak bana söz verilen ortaklık gerçekleşmedi. Eylül 2013’te 200 bin dolar iade edildi. Ancak kalan 400 bin doları iade etmediler. Daha önce Ankara Yenimahalle Polis Amirliği tarafından ifadem alındı ancak herhangi bir işlem yapmadılar. Beni dolandıran Gökhan Altınel, Göksel Göçer ve Koray Altınel’den şikayetçiyim.”

Beyler, şirket hesabına gönderdiği paraların havale dekontlarını da delil olarak dosyaya sundu.

Beyler'in savcılığa yaptığı suç duyurusu.

ALTINEL VE ÖZVARDAR İÇİN UKRAYNA DA 'DOLANDIRICILIK' İDDİASINDA BULUNMUŞTU 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı, 7 Nisan’da Ankara Mali Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi. Krakovetskyı, dolandırıcılık gerekçesiyle şikayetçi olduğu iş insanı Koray Altınel ve Murat Özvardar’a, 5 milyon dolar ödediklerini ancak söz verilen silah ve mühimmatı alamadıklarını iddia etti. Krakovetski, “Altınel, Süleyman Soylu'yla fotoğrafını gösterince güvendim” dedi.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Koray Altınel ise suçlama ile ilgili yaptığı açıklamada, “Krakovetskyı ile Murat Özvardar ve Mehmet Dağlar aracılığıyla tanıştığını, görüşmeler sonrasında anlaştıklarını ve paranın ödenmesinden sonra da gerekli siparişlerin verildiğini” söylemişti. Altınel, “Mallar depoda hazır” diyerek söz konusu fotoğraflarla ilgili de, “Yanımızda çalışan emekli özel harekât personeli vardı, istihbaratta çalışan kişi vardır. Evraklar bu kişilerden kalan evraklardır. Bunları kutunun içine koymuştum. Hâkim savcı rozetlerini arkadaşlar bırakmışlar. Bunlar kullanmak amaçlı bulundurduğum rozetler değildir” ifadelerini kullandı.