Kore'de savaşın ayak sesleri

ABD'nin sınırında tatbikata başladığı Kuzey Kore'den anında yanıt geldi. Pyongyang yönetimi yüzlerce topçuyu sınırda konuşlandırarak namluları Güney Kore'ye çevirdi. Bir çok stratejist ABD'nin bölgedeki gerilimi çok yükselttiği yorumunda bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin nükleer denemelere devam etmesi halinde vuracağını açıkladığı Kuzey Kore sınırına karşılıklı binlerce asker ve ağır silahlar konuşlandırıldı. Geçen günlerde donanmasındaki en gelişmiş uçak gemisi USS Carl Vinson ve ekibinde yer alan destroyer'lar ile "Ohio sınıfı" güdümlü balistik füze denizaltısı USS Michigan'ı Kuzey Kore sınırına gönderen ABD, olası bir savaşa hazırlık yapıyor.

Geçen günlerde donanmasındaki en gelişmiş uçak gemisi USS Carl Vinson ve ekibinde yer alan destroyer'lar ile "Ohio sınıfı" güdümlü balistik füze denizaltısı USS Michigan'ı Kuzey Kore sınırına gönderen ABD, olası bir savaşa hazırlık yapıyor. ABD ayrıca Japonya'daki hava üssünde de onlarca savaş uçağını alarm durumuna geçirdi.

'ABD GERİLİMİ ÇOK YÜKSELTTİ'

Hürriyet'te yer alan habere göre, bir çok stratejist ABD'nin bölgedeki gerilimi çok yükselttiği yorumunda bulunuyor. ABD lideri Trump'ın da Kuzey Kore lideri Kim'in de öngörülemez yapıda olup nükleer güce sahip olmaları, endişeleri artıran bir diğer etken olarak gösteriliyor.

Bunların yanı sıra Rusya da ABD'yi provokasyonda bulunarak Kore yarımadasını savaşa sürüklemekle suçluyor.

KUZEY KORE'DEN KARŞILIK

Kuzey Kore ise ABD'nin bu adımına karşılık yüzlerce topçuyu sahil sınırına yığarak, namluları tatbikat bölgesine çevirdi. Görüntüleri dünyaya Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap servis etti.