Korona günlerinde tokalaşma rehberi

Suriye’de neler olup bittiğini merak eden herkesin dikkatle izlediği Moskova zirvesinde küçük tokalaşma kazaları yaşandı ki normaldir; mevzu hassas, mevzu derin... Malum, en az 2,500 yıldır insanlar bu yüzden el sıkışıyor... Tokalaşmak yüzyıllardır “elimizde silah olmadığını” anlatmaya yetmiyor. Zaten kadeh tokuşturmak da “içkilerimiz birbirine karışsın ki birbirimizi zehirlemediğimizden emin olalım” diye yapılmıyor artık.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ali Kayalar, gazeteci Murat Yetkin'in web sitesi Yetkin Report'ta 'Korona günlerinde sağlı sollu tokalaşma rehberi' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazının bir bölümü şöyle:

1945’in 25 Temmuz günü Almanya’nın Potsdam kentinde ABD Başkanı Harry Truman, İngiltere Başbakanı Winston Churchill ve SSCB lideri Josef Stalin’in savaş sonrası Avrupa’nın geleceğini tartışmak üzere buluştuklarında verdikleri poz, tokalaşma protokolünün de zirvesi olsa gerek. Fotoğrafa biraz dikkatli baktığınızda Churchill’in gruptan ayrılmak ister gibi durduğunu görebilirsiniz. Bu anın bir gün sonrasında yapılan seçimlerde koltuğundan olup varılan mutabakatı da kadük hale getireceğini içten içe bilir gibi.

...

Mesela, geçtiğimiz gün Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli muhalif Maalim Şerif Hamad’ı karşılarken, iki politikacı el yerine ayaklarıyla selamlaştılar. Sol ayaklarıyla. Hayır, hijyen konusu dünyanın bu yarısında yeteri kadar önemsenmiyorsa başka ülkeler de alternatifler üretebilir ve fotoğrafçılar bu çokkültürlülüğün renklerinden yararlanabilir. Burunlarını birbirlerinin burnuna bastıran Ummanlılarla bunla yetinmeyip burunlarını birbirine sürten Yeni Zelandalıların karşılaşmaları enteresan olmaz mı? Ya da tokalaşmayı uzatıp sonrasında ellerini göğüslerine değdirerek viral transfer riskini artıran Botsvanalıların uzun uzun selamlaşan Japonlarla bir araya gelmeleri? Yeltsin usulü Rus selamlaşmalarının hijyenik boyutu ise epey tartışmalı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN