Korona yasaklarına rağmen İsrail protestoları düzenlendi

İsrail’in dün gece Gazze’ye yaptığı saldırılarda vefat edenlerin sayısı 24’e yükseldi. İsrail saldırıları salgın yasaklarına rağmen Türkiye’deki pek çok şehirdeki gösterilerde protesto edildi.

Abone ol

DUVAR - İsrail’in dün gece Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 3 kişi daha vefat etti. Saldırılarda öldürülenlerin sayısı 24’e yükselirken, yaralı sayısının 103 olduğu bildirildi.

İsrail’in Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırıları dün akşam salgın yasaklarına rağmen tüm Türkiye’de protesto edildi. Birçok kent merkezinde araç konvoyları oluştu. Korona virüsüyle mücadele kapsamında tüm Türkiye’de uygulanan kısıtlama ve engellere rağmen İstanbul Levent’te kalabalık bir görüntü oluştu. İsrail Başkonsolosluğu önünde yüzlerce kişi ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail saldırısını protesto etti.

ANKARA'DA BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE PROTESTO

Memur-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşları da, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarını başkent Ankara’da protesto etti. İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplanan, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, "Terörist İsrail, Filistin'den defol", "Gazze'ye, Aksa'ya, direnişe bin selam" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandıklarını söyledi.

Saldırılar Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Artvin, Amasya, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Karabük, Kars, Kastamonu, Kilis, Malatya, Muş, Ordu, Sakarya, Şırnak, Tekirdağ, Van, Yalova, Zonguldak’ta da protesto edildi. Birçok kent merkezinde araç konvoyu oluşturan gruplar olaysız dağıldı. (HABER MERKEZİ)