Koronadan öldü, ailesi çiçek yerine 'İyilik Duvarı' istedi

İngiltere'de korona virüsü testi ancak bir hafta sonraki ikinci denemede pozitif çıkan ve cuma günü ölen 88 yaşındaki bir erkek hastanın ailesinden çağrı: Çiçek istemiyoruz. Bu zor zamanda ihtiyacı olanlar için alışverişe gitmek veya çocuklarına bakmak gibi iyilikler yapın, bunları Facebook duvarınızda paylaşın.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 88 yaşında korona virüsünden ölen bir kişinin ailesi, kendilerine çiçek veya kart gönderilmemesini, bunun yerine virüsle mücadele yardıma ihtiyacı olanlar için Facebook'ta bir 'İyilik Duvarı' inşa edilmesini istedi. Bir kilise korosunda yıllardır ilahi söyleyen Darrell Blakeley'nin ailesi, "Sizleri çiçek ve kartları unutmaya davet ediyoruz. Bunun yerine iyilikler yapmanızı istiyoruz" açıklaması yaptı.

'İYİLİK YAYIN'

Aile, "İçinde bulunduğumuz durumda yalnız olan veya mücadele etmekte zorlanan, alışverişe, çocuk bakımına veya sohbet etmeye ihtiyacı olan birisine yardım edin... Darrel'ın anısına güzel bir şey inşa edin" ifadelerini ifadelerini kullandı. Açıklamada, Blakeley'nin anısına Facebook'ta bir 'İyilik Duvarı' kurulacağını belirtip, "Bu duvarda sizleri yaptığınız ve sizin için yapılan iyilikleri paylaşmaya davet ediyoruz. Sonrasında bu duvarı, iyilik yaymak için kendi duvarınızda paylaşın" ifadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/stmichaelsmiddleton/photos/a.731286450271935/2997503063650251/?type=3&theater

VİRÜS TESTİ İKİNCİ DENEMEDE POZİTİF ÇIKTI

Darrell Blakeley, İngiltere'nin Manchester kentinde cuma günü ölmüştü. 88 yaşındaki Blakeley'nin, ay başında kısa süre önce İtalya'da kayak tatilinden dönen bir kişiyle bir restoranda temas kurması sonrası kan zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı. Kendisine 3 Mart'ta yapılan korona virüsü testi negatif çıksa da, Blakeley karantinaya alınmıştı. 88 yaşındaki hastaya geçtiğimiz salı günü (10 Mart'ta) ikinci defa yapılan test ise pozitif sonuç vermişti.

Korona virüsüne karşı stratejisi eleştirilen İngiliz hükümetinin 70 yaş üzerindeki kişilerden kendilerini ev karantinasına alma çağrısı henüz gelmemişken, İngiltere'de onlarca dayanışma grubu kurulmuş durumda. Bu gruplar, ihtiyacı olanlara yardım için sosyal medyada örgütleniyor. (DIŞ HABERLER)