'Koronadan öldü' diye külleri gönderildi, üç hafta sonra komadan uyandı

Korona salgını nedeniyle sağlık sistemi çöken ve ölüleri gömmekte bile zorlanan Ekvador'da, 'öldü' diye ailesine külleri gönderilen 74 yaşındaki bir kadının hayatta olduğu ortaya çıktı. Alba Maruri üç hafta sonra komadan uyanırken, aileye kimin küllerinin gönderildiği bilinmiyor. 

Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador, korona virüsü nedeniyle ailesine öldüğü söylenip külleri gönderilen bir kadının üç hafta sonra komadan uyanmasını konuşuyor. Olay, ülkede salgının merkez üssü olan ve ölülerin gömüleceği yer bulunamaması nedeniyle derin dondurucuda bekletilmesiyle gündeme gelen Guayaquil kentinde yaşandı.

MORGDA 'TEŞHİS' ETTİLER...

74 yaşındaki Alba Maruri, geçtiğimiz ay yüksek ateş ve solunum sıkıntısıyla hastaneye kaldırıldı. 27 Mart günü ailesine, Maruri'nin öldüğü bilgisi verildi. El Comercio gazetesinin haberine göre, aileden Maruri'yi morgda teşhis etmeleri de istendi. Ancak bulaş tehlikesi nedeniyle bu teşhis uzaktan yapıldı; yeğeni Jaime Morla, gördüğü kişinin teyzesi olduğunu teyit etti. Kısa süre sonra da Maruri'nin külleri aileye gönderildi.

UYANDI, 'KARDEŞİMİ ARAYIN' DEDİ

Tüm bunlar yaşanırken, Maruri komadaydı. Geçtiğimiz perşembe günü kendi kendine geldi, uyanır uyanmaz da doktorlardan kız kardeşini aramalarını istedi... Telefon numarasını verdi, "Kardeşim Aura'yı arayın" dedi.

'BİR BAŞKASININ KÜLLERİ BENDE'

Aile, Maruri'nin hayatta olduğunu öğrendiklerinden beri şaşkınlıkla karışık bir sevinç yaşıyor. Kardeşi Aura, "Bu bir mucize. Neredeyse bir aydır onun öldüğünü sanıyoruz. Düşünün! Ve bir başkasının külleri bende" dedi. Morgdaki teşhisi yapan yeğen Morla ise "Yüzünü görmekten korkmuştum. Bir buçuk metre mesafedeydim. Saçı aynıydı, ten rengi aynıydı" diye konuştu.

AİLE TAZMİNAT İSTİYOR

Hastane Maruri'den özür diledi. Ailenin evine özür dilemek için bir ekip gönderilirken, o sırada çok sayıda vaka ve ölü  nedeniyle hastanede büyük bir karmaşa yaşandığı belirtildi. Aile ise hastaneden hem bu karışıklık nedeniyle tazminat talep ediyor, hem de cenazenin yakılması için ödedikleri ücretin iadesini istiyor.

Maruri'nin öldüğü sanan aile yatağını attığı için yeni bir yatak aldıklarını da anlattı.

22 bini aşkın korona virüsü vakasının görüldüğü, 600'e yakın kişinin öldüğü Ekvador, mezarlıkların yeterli olmamasıyla gündeme gelmişti. Guayaquil sokaklarında ölüler görüntülenirken, yetkililer cesetleri derin dondurucularda saklamaya başlamış ve 15 futbol sahası büyüklüğünde bir mezar alanı kazma kararı alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

Ekvador'da 15 futbol sahası büyüklüğünde mezar kazılacak