Koronayı atlatan Johnson'dan ilk basın toplantısı

İngiltere'deki korona virüsü salgınında ilk başta sürü bağışıklığı stratejisini deneyen ve kendisi de koronaya yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, hastalığı atlatmasından sonra ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Johnson, sokağa çıkma kısıtlamalarının hemen kaldırılmayacağının sinyalini vererek "İkinci dalga riskini alamam" dedi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yakalanıp yoğun bakımda tedavi gördükten 22 gün sonra işbaşı yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, basın toplantısı düzenliyor.

Johnson, virüsü atlattıktan sonra kamuoyuna hitaben yaptığı ilk konuşmaya, uzun süre 'uzakta olduğu' için özür dileyerek başladı. İngiliz halkına teşekkür eden Johnson, "Bu virüs her gün yeni üzüntüler getiriyor. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra karşılaştığımız en büyük zorluk bu" dedi.

'DALGAYI TERSİNE ÇEVİRİYORUZ'

İngiltere'nin ilerleme kaydettiğini savunan Johnson, "Zirve noktasını aşmakta olduğumuza dair gerçek işaretler var. Dalgayı tersine çevirmeye başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Johnson, Downing Street binası önünde gazetecilerle bir araya geldi.

'SABIRLI OLUN'

Johnson bununla birlikte, ülkedeki sokağa çıkma kısıtlamalarının hemen kaldırılmayacağının sinyalini vererek, "Sizden sabrınızı korumanızı istiyorum. İkinci bir dalgayı riske atamam" dedi. 'Eğrinin düzleştiğini' söyleyen Johnson, hükümetin önümüzdeki günlerde karantina önlemlerinin gevşetilmesi için planların ana hatlarıyla belirleneceğini ancak 'zor kararların alınması gerektiğini' dile getirdi.

Johnson, "Bu kararların mümkün olan en yüksek şeffaflıkla alınacağına dikkat çekmek istiyorum ve tüm çalışmalarımızı, düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabii ki en başından beri yaptığımız gibi bilime, bizi bilgilendirmesi için güveneceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)