Korsanlar Türk şirketine ait gemiyi kaçırdı; 1 ölü, 15 rehine

Liberya bandıralı Türk şirketine ait M/V Mozart isimli konteyner gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Türkiye saatiyle 15.00 sıralarında düzenlenen baskında Azerbaycanlı bir denizci öldü. Geminin kaptanı radar hariç bütün sistemlerin söküldüğünü ve korsanların 15 mürettebatı kaçırdığını, kalan 3 kişinin gemiyi 'güvenli bir noktaya' götürdüğünü söyledi. Gabon'un Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halinde olan geminin hedefine Türkiye saatiyle 09.00'da ulaşması bekleniyor.

Abone ol

DUVAR- Batı Afrika Ülkesi Nijerya'nın Lagos kenti açıklarında, Türk şirketine ait bir gemiyi korsanlar bastı. Nijerya'dan, Güney Afrika'nın Cape Town kentine gitmek üzere hareket eden Liberya bandıralı gemiye dün saat 10.36'da yapılan saldırıda Azerbaycanlı bir denizci öldü.

M/V Mozart isimli konteyner gemisinin radar hariç bütün sistemlerini söküp 15 personeli de kaçıran korsanlar geride bıraktıkları kaptan yardımcısını da ayağından yaraladı. Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na doğru hareket halinde bulunuyor. Deniz haydudunun bulunmadığı geminin limana Türkiye saatiyle 09.00'da ulaşması bekleniyor.

ERDOĞAN 2 KEZ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile iki kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, geminin saldırıdan kurtulan 3 personeliyle Gabon'a doğru hareket ettiği bilgisini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreci yakından takip ettiğini ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılmasıyla ilgili bütün yetkilileri talimatlandırdığını ifade etti. (HABER MERKEZİ)