Kredi kartı krizi geliyor!

Kredi kartı harcamaları rekor düzeyde artıyor. 2023’ün ilk 10 ayında kredi kartı borçları yüzde 119 artışla 991 milyar liraya çıktı. Her 100 kişiden 12’si borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü.

‘KÜRESEL GÜNDEMİ MEŞGUL EDEN ENFLASYON’UN BELİ!..
Gerek ekonomi yönetiminin gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyona ilişkin açıklamaları, popülist söylemin ezberlerine dönüşüyor yeniden... “Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep, ‘Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz’ dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk” cümlesi, Cumhurbaşkanı’nın son açıklamalarından biri. Bir diğer dikkat çekici tanımsa, ‘küresel gündemi meşgul eden enflasyon’! Türkiye küresel enflasyon liginde zirveye oynarken ve gelişen ekonomiler arasında açık ara negatif ayrışırken, enflasyonu böyle tanımlamak biraz ilginç oluyor açıkçası... Ve enflasyonun belinin sadece TÜİK verilerinde kırıldığını da belirtmekte fayda var! Zira çalışanlar ve emeklilerin beli çarşı-pazarda çoktan kırıldı bile!

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?