Kredi kartlarına hücum

Milletin yüzde 80’inin enflasyonla imtihanı sebebiyle, ancak birkaç kredi kartıyla ayın sonunu getirmek dışında bir seçenek kalmıyor. En temel ihtiyaçlar artık kredi kartıyla karşılanabiliyor.

DPT’NİN KAPATILMASININ CEREMESİNİ ÇEKİYORUZ

Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarının bir türlü çözülememesinin temelinde yatan sebeplerin başında plansızlık geliyor. AK Parti iktidarları döneminde, 2011 yılında ‘bürokratik vesayet’ gibi saçma sapan bir sebeple kapısına kilit vurulan Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yokluğu, bu kriz günlerinde her zamankinden daha çok hissediliyor. Belki DPT de popülist politikalar sebebiyle yapısal sorunlara tek başına ilaç olamazdı, ancak beş yıllık kalkınma planları en azından bir vizyon sunabiliyordu. DPT olsaydı, bugün başta tarım olmak üzere pek çok sektörde yaşanan yapısal sorunlar bu denli can alıcı sonuçlar doğurmayabilirdi. Daha da önemlisi, şu ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ adlı çılgınlığın hayata geçirilmesi gibi akıldışılık yaşanmayabilirdi.  

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?