Kremlin: ABD seçimleriyle ilgili yorum yapmak için resmi sonuçları bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'de Joe Biden'ın kazandığı seçimler hakkında yorum yapmak için 'resmi sonuçları beklediklerini' söyledi. Peskov, "Her halükarda sonraki ABD başkanı ile ilişkilerimizi normalleştirmenin yolları üstünde anlaşabileceğimizi umuyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’de Demokrat Partili Joe Biden’ın kazandığı seçimler hakkındaki soru karşısında, 'bir yorum yapmak için resmi sonuçları beklemenin doğru olacağını' söyledi. Peskov, sonuç her ne olursa olsun 'göreve gelecek başkan ile ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmayı umduklarını' belirtti.

'İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMENİN YOLLARI ARANACAK'

Sputnik'in haberine göre Kremlin Sözcüsü, “(Rusya) Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Amerikan halkının her seçimine saygı göstereceğini ve seçilmiş her başkanla çalışmaya hazır olacağını defalarca söyledi” ifadelerini kullandı. “Her halükarda sonraki ABD başkanı ile diyalog kurabileceğimizi ve beraber ikili ilişkilerimizi normalleştirmenin yolları üstünde anlaşabileceğimizi umuyoruz” diye devam eden Peskov, “Kaldı ki söz konusu ikili ilişkiler, istikrar ve güvenlik bakımından sadece iki halkı değil, dünyanın tüm halklarını ilgilendirmektedir” vurgusunu yaptı.

'İKİ SEÇİM ARASINDAKİ FARK AÇIK'

Peskov, Kremlin’in bir önceki seçimlerde Cumhuriyetçi Trump’ı tebrik etmek için resmi sonuçları beklememiş olmasına ilişkin soru üzerindeyse '2016’daki seçimlerle 2020 seçimleri arasındaki farkın açık olduğu' yanıtını verdi. Kremlin Sözcüsü, mevcut Başkan Trump’ın seçim sonuçları için yasal işlem başlatacağını açıklamış olması nedeniyle sürecin sonuçlanmasını ve resmi sonuçların açıklanmasını bekleyeceklerini söyledi. (Kaynak: Sputnik)