Kremlin, 'katil' sözü için Biden'dan açıklama istedi

Kremlin, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ‘katil’ demesi hakkında Washington'dan açıklama talep etti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Yaptığı yorumlar Biden'ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ‘katil’ ifadesini kullanması konusunda açıklama istedi. Peskov, böylesi bir durumun ikili ilişkilerin tarihinde görülmediğini ve konuyla ilgili açık bir tepki gösterileceğini söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Biden'ın Putin'e ilişkin yorumu çok kötü ve teamüllerden yoksun. Yaptığı yorumlar Biden'ın Rusya ile ilişkiler inşa etmek istemediğini açıkça gösteriyor, Moskova bunu hesaba katacak. ABD ile ilişkilere yaklaşımımızı yakın gelecekte analiz edeceğiz" denildi.

Kremlin, Biden’ın ABC kanalıyla söyleşisinde Putin için kullandığı 'katil' ifadesini ‘çok kötü’ olarak niteledi. Peskov, Biden’ın sözlerinin ikili ilişkileri nasıl etkileyeceği sorusuna “Nasıl olacağı kesinlikle açık” yanıtını verdi. Sözlerine daha fazla açıklık getirmesi istenirken bu talebi reddeden Peskov, “Yapılacak bir şey yok. Böyle bir şey tarihte görülmedi” dedi. (Sputnik)