Küçükçekmece'de fail yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunan zanlının yakalandığını duyurdu. Soylu "Olay başlı başına bizim medeniyetimize uygun değildir" dedi. 18 yaşındaki bir şüpheli ile beraber dört kişinin gözaltında olduğu öğrenildi.

Abone ol

DUVAR - Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmada bugün önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küçükçekmece'deki olay ile ham valiliğimiz hem de bakanlığımız çalışma yaptı. İlgili fail yakalandı.

Çocuğumuzun sağlık durumunun iyi olduğunu biliyorum. Baba ile telefonla görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Olay başlı başına bizim medeniyetimize uygun değildir. Maalesef toplumca kınadığımız bu tür olaylarla karşı karşıya kalıyoruz.

Bir yalan rüzgarıyla karşı karşıyayız. Muhtar, aile, kaymakam açıklama yapıyor. Söylenenlerin hepsinin yanlış olduğunu, onlar adına yalan olduğunu söylüyor değilim, ama bu açıklamalar hala devam ediyor" dedi.

Soylu, İstanbul Valiliği'nin de konu hakkında açıklama yapacağını söyledi. Habertürk'te yer alan haberde, Küçükçekmece'de yakalanan şüphelinin 18 yaşında olduğu ve onunla birlikte üç kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

AKŞENER: KIZIMIZ TEŞHİS ETMİŞ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün çocuğun ailesini ziyaret etti. Aileyi ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaşanan olayın çok vahim bir durum olduğunu dile getiren Akşener, konuya ilişkin diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle de görüşülerek TBMM'de bir çalışma yapılacağını belirtti.

Akşener, söyleyecek kelime bulamadığını ifade ederek, şunları aktardı: "Küçücük bir kız çocuğuna... Erkek de olabilirdi. Ben 3 yaşında bir çocuğun babaannesiyim yani ne ara böyle hale geldik? Bu manada mutlaka hukuki tedbirlerin alınması lazım. Gerçekten üzgünüz, sadece üzgün de değil. Dün sosyal medyada bir paylaşım okudum, 'Bu ülkede kadın olmak, çocuk olmak, ağaç olmak ve sokak hayvanı olmak çok zor' diye. Bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Hukuki tedbirlerle olur, çok ağır caydırıcı tedbirlerle olur. Buna yönelik de bir çalışma yapacağız. Sağlık durumları iyi, çok üzgünler elbette. Hatırlatmamak lazım çocuğumuza."

Bir gazetecinin "Failler yakalanmış, bilginiz var mı?" sorusuna Akşener "Evet, Sayın Soylu'nun açıklamasını öğrendik oradayken. Ondan da memnun olduk. Kızımız, verilen bilgiye göre zaten teşhis etmiş" yanıtını verdi.

(HABER MERKEZİ)

Küçükçekmece'deki istismara gizlilik kararı getirildi

Küçükçekmece'de mahalleli protesto yürüyüşü yaptı