Kulis: Erdoğan'dan kabine toplantısında Nebati'ye 'dar gelirli' tepkisi

Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısında, dar gelirlilere ilişkin sözlerinden dolayı bakan Nebati'ye tepki gösterdiği kulislere yansıdı. Nebati'nin de bu nedenle apar topar tweet attığı belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, AK Parti'nin hafta sonu Kızılcahamam kampındaki “Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar” sözleri gündem oldu. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulis haberine göre, Nebati'nin bu sözleri dün yapılan kabine toplantısında tartışmaya yol açtı. Nebati'nin bu değerlendirmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da tepkisine neden oldu. Bu nedenle Nebati, saat 14.50’de başlayan toplantı sürerken 15.30’da sosyal medya hesabından düzeltme mahiyetinde paylaşım yaptı ve dar gelirlileri aslı gözardı etmediklerini söyledi.

Erdoğan’ın kabine toplantısında, 'iktidarın dar gelirlilere sağladığı destekleri gözardı gerekçesiyle Nebati'nin sözlerine tepki gösterdiği' ileri sürüldü. Nebati’nin de açıklamayı “Erdoğan’ın tepkisi üzerine, kabine toplantısı devam ederken yapmak zorunda kaldığı” ifade edildi.