'Küllerinden doğan' bir kadın hikayesi: Gecenin Nakaratı

Oyuncu Duygu Mercan, "Gecenin Nakaratı" filmini, filme nasıl dahil olduğunu ve canlandırdığı Ilgaz karakterini anlattı.

DUVAR - Buğra Gülsoy, Duygu Mercan, İlker Aksum ve Aslı Bekiroğlu'nun başrollerinde yer aldığı "Gecenin Nakaratı" filmi, 6 Eylül'de sinemalarda izleyiciyle buluştu. Oyuncu Duygu Mercan, "Gecenin Nakaratı"nı Gazete Duvar'a anlattı.

Mercan, projeye nasıl katıldığını şöyle anlattı:

"Ben aslında projeye çok tesadüfi bir şekilde dahil oldum. Yapım şirketini ziyarete gitmiştim, o sırada da "Gecenin Nakaratı" ile ilgili bir toplantı varmış. Senarist oradaydı, benim geldiğimin haberi gidince beni de toplantıya dahil ettiler ve ben kapıdan içeri girer girmez 'Ilgaz geldi' dediler. Bu şekilde dahil oldum. Ama tabii ki benim de hikayeyi dinlemem karakteri duymam gerekiyordu. Konuya hakim olduktan sonra rolü kabul etmemdeki en büyük etken kesinlikle konunun ve senaryonun gerçekçiliğiydi. Şu anda da günümüzde yaşadığımız hikayelere çok uyumlu bir şekilde ve onun etrafında döndüğü için bana çok samimi geldi. İnsanların da izlerken kendinden bir şeyler bulabileceğine emindim, yani bunu hissederek kabul ettim."

'ILGAZ GÜÇLÜ BİR KADIN, SADECE BUNU UNUTMUŞ'

Canlandırdığı karakterin güçlü bir kadın olduğunu belirten Mercan, "Ben senaryonun daha hikaye kısmından beri dahil olduğum için karakterin bir bebek gibi oluşmasını izledim. Dolayısıyla karaktere çok hakimdim sete indiğimde. Onun için ekstra bir çaba sarf etmeme gerek kalmadı. Üstüme oturmuş Ilgaz. Ilgaz'ın güçlü tarafları şöyle, zaten güçlü bir kadın, sadece bunu unutmuştu. Zayıf tarafı maalesef ki duygusallığı çünkü kocasına aşık, kocasını seviyor aslında ve hani insan konduramaz ya 'Aslında kötü niyetli değil' diye. O duygusallığından ötürü. Aslında çok fazla manipüleye açık hale geliyor. Manipüle olduğu için de kendi sınırlarını koruyamıyor, kendi varlığını kaybediyor, baskılıyor. Zayıf yönü bu. Ancak kendisi de güçlü olduğu için en ufacık bir kıvılcımda, en ufacık bir destekle hemen zincirlerini kırıyor, 'Hayır ben böyle bir ilişkinin içerisinde yer almayacağım' diyebiliyor" dedi.

'YENİ ŞANSLARIMIZ, BAŞLANGIÇLARIMIZ OLABİLİR'

Filmin mesajı hakkında da konuşan Mercan, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatımızda hangi konumda olursak olalım her zaman yeni şanslarımız, yeni başlangıçlarımız olabileceği mesajını veriyor. Kadınların bağımsızlık mücadelesi için Ilgaz karakteri çok uyumlu bir karakter çünkü o da eşine bağımlı, çocuğundan ötürü korkan, bırakıp gidemeyen bir anne. Bunu yaşayan çokça kadın var şu an aramızda. Dolayısıyla Ilgaz aslında gitmeyi tercih ediyor, 'Ben yeni bir sayfa açabilirim' diyor. Burada bu mücadeleyi veren kadınlara da çok açık bir mesaj var."

Porno yıldızı Siffredi'nin bilinmeyen hayatı: 713 filmden daha fazlası Ders niteliğinde bir gazetecilik filmi: Scoop Holokost hakkında söylenecek yeni bir şeyler var: The Zone of Interest Yeşilçam'ın rekortmen senaristi Safa Önal'a veda: 'Öksüz gitti...' Berkay Ateş, 'Karanlık Gece'yi anlattı: Unutmak kolay, hatırlamak zor Özcan Alper: 'Karanlık Gece'de kötülüğün köklerine bakmak istedim