Kültür Bakanı açıkladı: 'Görevimiz Tehlike' tehlikede değil

Yeni çekilecek 'Görevimiz Tehlike' filminin keşif çalışmaları sızdırılınca Kapalıçarşı'daki çekimlerin iptal edildiği iddiasını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yalanladı.

Abone ol

DUVAR - Tom Cruise'un başrolünde oynadığı ve Christopher McQuarrie’nin yönettiği ‘Görevimiz Tehlike’ filminin İstanbul çekimlerinin iptal edildiği iddialarına ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Öyle hemen iptal olmaz" ifadesini kullandı. 

‘Görevimiz Tehlike’ serisinin yedinci filmi ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’nın 28 Haziran 2024’te vizyona girmesi planlanan ikinci bölümü için yönetmen Christopher McQuarrie ve Tom Cruise Kapalıçarşı'da incelemelerde bulunmuştu. Gizlilik sözleşmesi imzalayan yetkililer de kendilerine eşlik etmişti. Ancak bir esnafın güvenlik kamerası görüntüleri basına sızdırılınca Christopher McQuarrie'in İstanbul çekimlerini iptal ettiği ileri sürülmüştü. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2023 yılı ilk 6 aylık turizm verilerini açıkladığı basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine ‘Biri densizlik yaptı diye öyle hemen iptal olmaz, merak etmeyin" diye konuştu.  Bakan Ersoy, Türkiye Sinema Genel Müdürlüğü’yle birlikte yürütülen ortak çalışmalarda, yabancı prodüksiyonlara destek verdiklerini belirterek, ‘Guy Ritchi’nin Antalya’da film çektiğini de hatırlatarak; ‘Büyük prodüksiyonlara ev sahipliği yapılacak’ dedi. (HABER MERKEZİ)