Kültür Bakanlığı: Müzelerde fiziki yıkım yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, deprem bölgesindeki müzelerde herhangi bir fiziki yıkım yaşanmadığını açıkladı.

DUVAR- Maraş merkezli iki depremin ardından Gaziantep Kalesi'nin bazı burçları yıkıldı, 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile duvarı çöktü, Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı,  Hatay Arkeoloji Müzesi'nin bir bölümünde hasar meydana geldi, İskenderun Latin Katolik Kilisesi büyük hasar aldı, St. George Kilisesi hasar aldı, Hatay Meclis Binası çöktü.

Yaşanan yıkımın deprem bölgelerinde bulunan kültürel varlıkları nasıl etkilediği, müzelerde herhangi bir zarara yol açıp açmadığı merak konusu oldu. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler