Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Kazıklanıyormuş hissi vermeyin

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dokuz günlük Kurban Bayramı boyunca tatil yerlerindeki pahalılık haberleri üzerine işletmeleri uyardı. Ersoy işletmelerin tatilcilere kendini "kazıklanıyormuş" gibi hissettirmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Kurban Bayramı'nda yeme-içme ve plajlardaki pahalılık haberleri ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklama yaptı. Ersoy, işletmelere yönelik olarak "Vatandaşa kazıklanıyormuş hissi vermeyin" dedi.

“Kimin hangi ürünü kaça sattığı ya da Euro veya dolarla sattığına karışmayız” ifadelerini kullanan Ersoy, tatil başında 5 liraya satılan bir ürünün yüksek sezonda veya bayramda 15 liraya satılmasına karşı çıktıklarını belirtti.

'FİYAT POLİTİKALARINI BİZ BELİRLEYECEĞİZ'

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre tatil bölgelerinde plajlar için de bazı çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Ersoy Bodrum ve Çeşme'nin sadece parası olanın olamayacağını söyledi.

Ersoy “Çeşme, Bodrum sadece parası olanın olamaz. Buralarda yerli turist için yeni plajlar yapacağız. Bunun işletmesini biz yapmayacağız ancak fiyat politikalarını biz belirleyeceğiz. Herkesin huzur içerisinde tatilini geçirmesi için yapacağımız bu çalışma 2019 yazına yetişecek. Bu konuda üzerinde çalıştığımız ve büyük ilgi görmesini beklediğimiz çalışmaların başında geliyor” şeklinde konuştu.